marcin2m1 Napisano 27 Listopada 2021 Napisano 27 Listopada 2021 Cześć, przymierzam się do SLX'ów, i najprościej dostać M7100. Ale w kilku wątkach które czytałem spotkałem się z możliwą niekompatybilnością M7100 z manetkami. I tu mam pytanie, jak to sprawdzić bez kupowania i mierzenia. Może ktoś ma taką konfigurację, lub próbował i może ze swojego doświadczenia powiedzieć czy to zagra. Chciałem kupić komplet bo taniej, ale jak wezmę i nie zagra to nie będę mógł zwrócić tylko manetek. Cytuj
KSikorski Napisano 27 Listopada 2021 Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Rozstaw kaset 12s SRAM / Shimano różni się o 1mm, ale nie wiem czy różnica jest w skoku manetki czy przełożeniu pantografu. Niemniej z niedokładnością 1/11mm na każdy bieg da się żyć. Edytowane 27 Listopada 2021 przez KSikorski Cytuj
marcin2m1 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Napisano 28 Listopada 2021 @KSikorskidzieki, za zainteresowanie, uważasz zatem, że to zagra? Można to jakoś zasymulować? Cytuj
Dokumosa Napisano 28 Listopada 2021 Napisano 28 Listopada 2021 Jeśli dobrze rozumiem pytanie chodzi o możliwość montażu manetek SRAM przy klamkach M7100 - nie ma takiej możliwości. Obejma manetki SRAM jest zbyt szeroka i usytuowana w "złym" miejscu (porównaj z mantką np. SL-M7100). Istnieją jednak adaptery pozwalające na takie kombinacje (i-spec ev do manetek SRAM). Poza chińszczyzną są np. problemsolvers matchmaker... Cytuj
jaro0011 Napisano 1 Grudnia 2021 Napisano 1 Grudnia 2021 Pytasz o montaż manetki Sram do obejmy hamulców Shimano czy o to czy manetka SX obsłuży przerzutkę SLX? Sam używam takiego kombo (co prawda nie SX + SLX ale GX + XTR) i to działa. Manetka GX zamocowana do obejmy klamki XTR przez adapter Wolftooth MM-ISEV https://www.wolftoothcomponents.com/collections/cockpit-related/products/shiftmount?variant=14423010803747 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi