Mtalamu Napisano 27 Listopada 2021 Napisano 27 Listopada 2021 Czy ktoś przejachał trasę Piotrków Trybunalski - Częstochowa? I może polecić jako bezpieczną, znikomy ruch samocodowy lub wcale. Nie po dorgach serwisowych wdłuż autostrad. Drogi leśne, polne ale przejezdne. Przez Gidle , wskazane, odwiedziłbym bazylikę, po drodze. A może wiecie jakimi drogami chadzają pielgrzymki z Piotrkowa?
Robman Napisano 27 Listopada 2021 Napisano 27 Listopada 2021 tak się akurat składa, że wczoraj miałem wątpliwą przyjemność jechać (samochodem) między innymi drogą nr 91 pomiędzy Piotrkowem a Częstochową (omijałem korek na A1 😀 ). Jeśli Ci życie miłe, nie wjeżdżaj na tę drogę rowerem nawet na krótkim odcinku. Brak pobocza, ruch duży, droga (z punktu widzenia rowerzysty) dla samobójców. Szczególnie o tej porze roku.
wrobleski Napisano 28 Listopada 2021 Napisano 28 Listopada 2021 Mieszkam w Gidlach. Ile łącznie ma mieć trasa? Gravel/cross rozumiem? Ogarnę Ci jakaś miłą trasę gdzieś z Kletni do Czewy tylko ile km ma być, żebym nie kluczył za bardzo?
Mtalamu Napisano 28 Listopada 2021 Autor Napisano 28 Listopada 2021 Wiekie dzięki!!! Tak w ogóle to bede startował z Łodzi, albo okolic ( w promienu 30km) Trasę do Piotrkowa znam, bardzo malo ucżęszczana. W Piotrkowie już bedę miał ok 55 km. Najlepiej jakbym sie zmieścil do Czestochowy w 130 km . 150 km pewnie też dam rady. Nawet po leśnych drogach. Czyli ok 70 - 80 km z Piotrkowa , przez Gidle. Na rowerze tregingowym. Sporo jeżdże po drogach leśnych.
MichalD Napisano 28 Listopada 2021 Napisano 28 Listopada 2021 Ale wiesz, nawet jadąc główną i w tym przypadku najkrótszą drogą, z Piotrkowa do Cz-wy przez Gidle masz ponad 85km... Taka w miarę spokojna trasa bocznymi przez Szymanów - Mierzyn - Przerąb - Kobiele - Gidle - Mstów - Jasna Góra to ok. 110km. Tak na szybko https://ridewithgps.com/routes/38098053
Mtalamu Napisano 28 Listopada 2021 Autor Napisano 28 Listopada 2021 Ewentualnie mam się gdzie zatrzymać po drodze. 110 km/ dzień nie raz przejachałem, z tego1/3 po polnych drogach.
wrobleski Napisano 28 Listopada 2021 Napisano 28 Listopada 2021 @MichalD dobrze prawi, jakby nie jechać to z PTK ok. 110km. Bardzo fajna opcja z zalewem Cieszanowice, Rzejowicami, Kobielami, fajne rejony do jazdy, mały ruch. A tu masz trasę przez bardziej moje okolice Rsko itp, drogi na pewno przejezdne, asfalty szutry, lasy, rzeki i znikomy ruch. https://www.strava.com/routes/2900125773449080870
Mtalamu Napisano 28 Listopada 2021 Autor Napisano 28 Listopada 2021 @wrobleski "A tu masz trasę przez bardziej moje okolice Rsko itp, drogi na pewno przejezdne, asfalty szutry, lasy, rzeki i znikomy ruch. " Dziękuję. Znikomy ruch rajcuje mnie niepomiernie Ta strava chce danych kart kredytowych.... Bede wdzieczny za podanie kilku miejscowości pośrednich. Darmowe mapy pokażą to potrzeba.
Mtalamu Napisano 29 Listopada 2021 Autor Napisano 29 Listopada 2021 2 godziny temu, wrobleski napisał: Załączam *.gpx Dziękuję bardzo. Rzeczywiście trudno by to by było inaczej niż mapa
Mod Team Pixon Napisano 7 Grudnia 2021 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2021 W dniu 28.11.2021 o 18:23, MichalD napisał: Ale wiesz, nawet jadąc główną i w tym przypadku najkrótszą drogą, z Piotrkowa do Cz-wy przez Gidle masz ponad 85km... Taka w miarę spokojna trasa bocznymi przez Szymanów - Mierzyn - Przerąb - Kobiele - Gidle - Mstów - Jasna Góra to ok. 110km. Tak na szybko https://ridewithgps.com/routes/38098053 Fajna trasa, nawet żeby podjechać do Piotrkowa pociągiem i później ruszyć nią do Częstochowy. Czy to są drogi przeważnie asfaltowe, czy przez lasy pola też wiedzie twój kurs? W sumi fajna opcja na rozkręcenie się w przyszłym sezonie.
Mtalamu Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Napisano 7 Grudnia 2021 Rozważam też trasę ze Zduńskiej Woli, bo i tak muszę dojechać pociągiem do punktu stratowego. Ogładałem w Googlach drogi ze Zdunskiej Woli. To co znazłem na GDDKi A i innych to, o asfaltowych , to że są one dla kamikadze rowerowych. Ktoś zna bezpieczną drogę Zduńska Wola-> Częstwochowa? Przez lasy OK.
MichalD Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 6 godzin temu, Pixon napisał: Czy to są drogi przeważnie asfaltowe, czy przez lasy pola też wiedzie twój kurs? Asfalty, boczne czasem dziurawe ale zasadniczo asfalty. Dobrych szutrów na całej trasie jest parę (na oko 5-6) km. Można, w ridewithgps.com, się przełączyć na widok satelitarny i podejżeć. Ogólnie jakość dróg powinna się powoli poprawiać, w łódzkim też już kładą nowe asfalty To taka mała szpila bo różnica w jakości dróg między świętokrzyskim, śląskim a łódzkim była kolosalna. Bez tablic wiadomo kiedy przekraczało się granice województw...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.