Dokumosa Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Parametry przerzutki przedniej sprawdź to będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Hmm... jakoś nie mogę znaleźć żadnych informacji o tej przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 https://www.servicearchive.sram.com/sites/default/files/techdocs/my10-sram-tech-manual-rev-a.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Pościągałam kilka manuali ze strony Sram, ale na ten nie trafiłem. Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Cześć Wszystkim ponownie, temat korby wrócił (nie kupiłem jeszcze). Dalej szukam i jest do kupienia nowa Deore FC-M530 44-32-22 (octalink) za 200zł. Czy to dobry wybór względem mojego Truvativ Fived i czy będzie pasował? Jaki suport do tego? Co powinienem sprawdzić przy wyborze suportu? Obecnie mam Truvativ Power Spline. Na ramie mam dość mocno zjechaną ramę od blatów chyba, lub łańcucha zakleszczającego się czasem między blatem a ramą. Czy to może być oznaka, że się tak wygina korba/suport? Czy ta korba Deore FC-M530 może być bardziej sztywna i zapobiegnie temu? Piękna pogoda, rower... miłego weekendu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Po co pchać się w Octalink, skoro standardem nawet w tanich rowerach jest HT2? Octalink ma sporo wad, a zalet niewiele więcej niż kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Nie wiem, czy słusznie, ale z tego, co poczytałem, to HT2 jest najmniej wytrzymałe. Kumpel ma Deore na HT2 i od początku, jak kupił rower, suport mu strzela, jakby się rozsypywał. Jeździmy głównie po lasach, po deszczu, kałuże, błoto, "ponoć" HT2 najmniej zabezpieczone od syfu. Reklamacje nic nie pomogły, chyba nawet wymieniał na nowy i dalej to samo. Trochę mnie to zniechęciło. Ale może się mylę? Mam 300zł na korbe + suport. Mój Power Spline ma już ponad 10 lat a nic w nim się nie dzieje. Nadal jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 To są opinie z okolic 2010 roku. A że koledze strzela suport, to znaczy że ma problem z ramą lub montażem, a nie z powodu wadliwej konstrukcji HT2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Ok, co byś w takim razie polecił? Alivio FC-t4060 czy Deore M591. Czy coś innego? Trudno będzie w 300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 No pewnie za 300 zł będzie ciężko. W tej cenie to FC-M591 to było kilka lat temu. To Alivio wygląda dobrze, tylko nie ma suportu w zestawie. Musisz tylko sprawdzić czy przednia przerzutka będzie pasowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 No i właśnie nie wiem, jak to sprawdzić. To mój rower Romet Yolene 2. laty niby te same, 44-32-22. FC-M591 na portalu znanym ktoś nowe sprzedaje za 240zł. Bez opakowania. Ale potrzebuje potwierdzenia, że to zadziała bez problemów z moją przerzutką. Nie potrafię sam stwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Znalazłem informację, że linia łańcucha w mojej Truvativ Fived 44-32-22 jest 48,5, a długość osi 113mm. Natomiast w Deore FC-M591 linia łańcucha to 50. Rozumiem, że to nie będzie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Musisz znaleźć czy przerzutka będzie współpracowała z korbą. To że aktualna ma inną linię, kompletnie nic nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Nie wiem, co muszę sprawdzić, jak to sprawdzić. W goglach brak info o połączeniu deore fc-m591 z przerzutką sram 3.0 przód (manetka sram x5), a na podstawie danych technicznych - brak wiedzy. Może ktoś miałby chęć to sprawdzić i powiedzieć mi, czy to zadziała, czy nie? Byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikul22 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Temat można zamknąć. Finalnie wyszło: - Korba Deore FC-M591 44-32-22 na HT2 - suport SM-BB52 - kaseta CS-HG51 8RZ 11-32T - łańcuch KMC X8 114 Wszystko działa super z: - przerzutka przód Sram 3.0 - przerzutka tył Sram X5 - manetki Sram X5. Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.