zajonc Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Jaki suport polecicie na kwadrat 113/73mm w rowerze mtb? Trwały, może ważyć i pół kg, wiem, że to już w makrokeszach głównie montuje ale mam korbe ktorą lubię i nie chce mi się już bawić w wymianę całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Bez przesady z tym makrokeszem. W rowerach za ponad 5K montują suporty na kwadrat - takie czasy 🙂. Ja polecam SunRace BBS15. Ponad 10,000km i nie chce się zepsuć. Luzów nie stwierdzono. Neco odradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Neco polecam, ale nie zwykły a ten 'AL' co ma miski z wargami uszczelniającymi łożyska. Zwykłe neco jest fuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Nigdzie nie ma tych sunrace pod mufę 73mm, neco AL też trudno znalezć, podrzucicie link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Może poczciwe shimano ??? https://allegro.pl/oferta/wklad-suportu-shimano-bb-un55-73-118mm-kwadrat-11345265479 1mm nie robi różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Głos na Shimano UN55 - ten suport nie wstydzi się być kwadratem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 26 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 To jednak 5mm różnicy, a nie 1, też trudno znalezć ten UN55 pod 73/113, co jest z tymi suportami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 no.....coś mi się pokręciło, ale trop jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 26 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Chyba zdecyduję się na Shimano UN300, dostępny jest w wymarówce którą potrzebuję i chyba lepszy niż UN55 których też nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 To jest model niżej, lepszego niż UN55 nie ma w ofercie Shimano. Ale - to ciągle dobry suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 26 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Aa to nie wiedziałem, a UN54 też ujdzie? taki też by sie znalazł pod mój wymiar, UN55 ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Un 300 to niby droga w stronę lepszych standardów, jest na "maszynach". Ale są to bardzo małe jak na suport łożyska, jeśli dobrze pamiętam to 6802 lub 6803. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 UN54 nie kojarzę, ale widzę że ma jedną miskę plastikową, to słabsze rozwiązanie. Ale - z drugiej strony sporo tanich suportów Shimano się montuje i nie rozpadają się nawet po kilku sezonach. Problem jest z tańszym badziewiem, pokroju Neco czy innych wynalazków o dziwnych nazwach. W czasach kiedy suporty drogie myślę że UN300 starczy na sporo kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.