Kingins Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 Witam mam starą 20 letnią ramę stalową gdzie gwint do mocowania przerzutki tylnej wynosi M10x1.5 a wszystkie współczesne przerzutki mają gwint M10x1. Jak przerzutka tylna będzie pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 To co piszesz jest niemożliwe. Haki od lat 70 są 10x1 a na pewno te na stałe z ramą. Prawdopodobnie ktoś ordynarnie przegwintował ten hak, lub jest to hak dokręcany do ramy i była tam jakaś mega dziwna przerzutka......ale to mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingins Napisano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 Jest możliwe bo jest 😆 Haku tam nie ma otwór jest bezpośrednio w ramie. I raczej na pewno nikt go nie przegwintowywał, ponieważ nie ma śladów po przegwintowaniu są tylko zwoje grubego gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Zrób fotki ramy i rzeczonego haka.....nie wierzę w takie cuda. Robię w rowerach zawodowo 30 lat....a hobbystycznie jeszcze więcej, ale nie widziałem i nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Też nie widziałem takich cudów, ale takiej przerzutki pewnie nie znajdziesz. Ja bym dobrał zwykłą śrubę zamiast fabrycznej i zamocował dowolną przerzutkę. Ewentualnie jak masz poziome haki to uciął tę część z gwintem i zamontował przerzutkę przez adapter haka. Albo przerzutkę na hak jak nie masz co do niej wymagań😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingins Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Ten adapter haka się do niczego nie nadaje. Nie można zamontować przerzutki tak, żeby śruba B się opierała o hak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Może okrasiłbyś tę jałową gatkę jakimś fotostory....... ....choć 1 fotka PLISS..... Bo jak na razie słowo przeciw słowu .....same bzdury w tym wątku wychodzą ;-((( Od 70 lat nikt gwintów metrycznych w montażu przerzutki nie stosuje, a jeśli jest inaczej to trzeba to niedowiarkom udowodnić ;-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.