Skocz do zawartości

[Canyon Lux CF 6] Sztyca regulowana

majkel86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Chciałbym zapytać posiadaczy roweru Canyon Lux CF 6 ('20 / '21 / '22) czy jest w nim możliwość zamontowania sztycy regulowanej (dropper, myk-myk)? Czy jest w ramie jakiś wolny kanał do poprowadzenia wewnętrznie linki do obsługi sztycy z manetki? Chciałbym prosić o jakieś foto jeżeli to możliwe. Przymierzam się do zakupu tego roweru, także z góry dzięki za info! :)

Napisano

Trzeba zmienić przelotkę ramy z prawej str i wchodzą 2 linki. Normalnie idzie tam tylko blokada amortyzatora. Swoją drogą jak chcesz droppera w luxie to może od razu lux trail? (w nim właśnie idą 2 pancerze po prawej str - do blokady i droppera). 

Napisano

Dzięki za info, czyli ogólnie da się to zrobić.

Jeździłem właśnie teraz rok na rowerze trail / allmountain i chcę wrócić do roweru bardziej pod xc/marathon - lepiej na podjazdach, a na single itp. rzadziej uczęszczam.

Napisano

Ale lux trail ma trail tylko w nazwie. To jest to samo co lux ale ze sztycą i skokiem 120mm. Wg aktualnej nomenklatury to jest kategoria DownCountry. BTW: w xc skok 100mm to obecnie zaszłość historyczna.

Napisano

Teraz już mam namieszane w głowie, bo niby ten Trail też spoko, jak poczytałem dobrze nawet podjeżdża, jeszcze lepiej zjeżdża, maraton można na nim przejechać. Hmm, tylko cena już trochę wysoka ponad budżet :) Chyba że Twój Znajomy mógłby jakiś rabacik załatwić 🙏:D  Pozdrawiam

Napisano

To nadal rower do XC z zawieszeniem pod sport (tępy tył typowy dla xc). Rabaty to były w czasach kiedy rowery zalegały na magazynie. Dzisiaj co najwyżej można sprawdzać czy nie ma jakiegoś zwrotu (mają taką politykę, że jeśli rower nie przypasuje komuś i zostaje odesłany to najczęściej sprzedają w outlecie). Możeez też obserwować ofertę świąteczną (będą oferować każdego dnia inny rower w lepszej cenie ale zapewne nie będzie to 20% jak bywało).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...