tomino Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Witam serdecznie wszystkich. Zakupiłem na zagranicznym portalu niby łąńcuch KMC X8. Piny zupełnie inne - jak zapałki powtykane w g..... Blaszki łączące ogniwa również - powiedzcie mi czy się nie mylę? Na trzecim zdjęciu łańcuch oryginalny, a na czwartym porównanie spinek - po lewej oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 cóż to za zagraniczny portal był, że trudno się domyślić, że fejki sprzedają? 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomino Napisano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Najnowszy jaki powstał, szeroko się reklamujący - Shopee Cena też nie jakaś super - 38 zł Edytowane 21 Listopada 2021 przez tomino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 przecież to 1:1 ali daj konkretny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomino Napisano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) https://shopee.pl/Kmc-X8-Z-Z9-MTB-Rower-Szosowy-Srebrny-Łańcuch-116-Linii-8-Prędkości-9-Prędkości-Łańcuch-Rowerowy-Magiczny-Przycisk-Górski-Z-Pudełkiem-i.518649728.13824844621 Na zdjęciu oryginalny KMC w opakowaniu Edytowane 21 Listopada 2021 przez tomino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 to powiem ci dziwny temat, zwykle jeśli ogłoszenie było opisywane wprost, że jest to konkretny produkt "kmc x8" to tak zawsze było ale też nie będę oceniał bo pojęcie o łańcuchach 8s mam żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Na ali przynajmniej od ręki oddają kasę jeśli się zarzuci, że fake i pokaże różnice otrzymanego względem oryginału. A co do przedstawionego produktu - lepiej tego nie używać. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) KMC X8 z alledrogo w wersji OEMowej wyglądają tak: Edytowane 21 Listopada 2021 przez kamilmozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomino Napisano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Wysłany wniosek o zwrot kasy, zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Podróbka, ale Shopee bez problemu zwraca kasę na 99% nawet nie będziesz musiał go odsyłać Edytowane 21 Listopada 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 No kto by pomyślał. Cena połowę niższa, pewnie darmowa przesyłka, no ale wiadomo że Chińczyk za ziarnko ryżu klepie łańcuchy po nocach na maszynach KMC... Weź to wywal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 22 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Wniosek prosty, nie zawsze warto się spinać o 5-6zł szczególnie przy zakupie z takich źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Tu jest z pewnego źródła: https://biostern.abstore.pl/lancuchy-i-spinki-lancuch-kmc-x8-x114-sreb-szary-oem,c70,p3271,pl.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Te piny wyglądają, jak odgryzane zębami. Jakoś materiału podejrzewam spokojnie by na to pozwoliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 A może w drugą stronę? Zamiast świadomie postarzać produkt w tej szopie zrobili najtrwalszy łańcuch na rynku? Nie no, żartuję, ja bym się nie odważył na takim jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Mnie zastanawia czy w głębi mają przekrój okrągły, czy nadal kwadratowy. Bo jeżeli to drugie, to ciekawy jestem jak szybko da się go zajechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Jak zwrócą kasę to liczę, że @tomino wcieli się w rolę patologa rowerowego, dokona stosownej biopsji pinu oraz wykona badania struktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Swoją drogą, niezmiernie mnie zaskakuje, że ludzie mając do dopłacenia tylko koszt przesyłki nadal wybierają produkt z Chin. Jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Nie dość że różnica w cenie to około 10 zł, to przecież dochodzi jeszcze czas przesyłki oraz wyjaśnienie jeżeli coś jest nie tak. Ciekawy jestem ile osób go kupiło, założyło i nawet nie zwróciło uwagi, a potem wypisuje że w Chinach są oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 22.11.2021 o 15:06, Dokumosa napisał: Tu jest z pewnego źródła: https://biostern.abstore.pl/lancuchy-i-spinki-lancuch-kmc-x8-x114-sreb-szary-oem,c70,p3271,pl.html z paczkomatem i płatnością 54,39zł, nie już tak różowo. https://bikefast.pl/product-pol-79-KMC-X8-93-lancuch-8-rzedowy-116-ogniw-SPINKA-x1-OEM.html tutaj masz 42,94zł z wysyłką za darmo. Naprawdę czasami wystarczy poszukać i zastanowić się realnie nad czasem wysyłki innymi atrakcjami jakie niosą zakupy z takich źródeł. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Pulse 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomino Napisano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Pieniądze zwrócone. Wyciągnę pin i zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingins Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Przetestuj go a jak nie to wyślij mi ja chętnie go przetestuję i sprawdzę jakie będą rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Sklep dostał info i przyznał rację kupującemu ze te łańcuchy to podróbki. Czy ta aukcja nie powinna być zdjęta? , albo inaczej opisana? żeby nie nabierać kolejnych kupujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Przecież ta platforma niemalże się na tym opiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Panie i Panowie, czy to jest podróbka? https://www.rowerzysta.pl/lancuch-kmc-x8-7-8-rzedow-116-ogniwspinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Jak ktoś ma wywnioskować po zdjęciu z katalogu? Jeżeli natomiast zastanawiasz się dlaczego nie ma opakowania, to zapoznaj się z terminem OEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi