Skocz do zawartości

[rama full] jaka ze 100-120mm skoku pod koła B+ lub 29+

kazafaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomocy! 

Mam plan na fulla ze skokiem 100mm (120mm max), na froncie siądzie amor 120mm pod 29+.  Rama musi pomieścić koło B+ albo 29x2.8".  Sprzęt nie będzie katowany po czarnych szlakach najeżonych kamlotami, ale musi ogarnąć stokilo chłopa lubiącego czasem krzywo zeskoczyć z jakiejś hopy czy inszego murka.  Nie musi koniecznie być VPP czy czterozawias, w przeszłości dobrze czułem się na jednym zawiasie.  Wiadomo że taper i mykmyk to mus ale to standard od wielu lat...a gdyby ktoś miał coś zbędnego w tym stylu to potrzebuję L/XL (189cm i długie łapy/tułów).  

Materiał obojętny.  Co polecacie?  Co takiego widzieliście co spełniłoby powyższe wymagania?   Z góry dziękju za sugestie i opinie!

Napisano

Polecam nie iść na łatwiznę :D 

Banshee phantom V1. Z długimi hakami powinna łyknąć 29x2.8, Prime V1 łyka. No i masz KS-linka, czyli VPP. 
Modele V1 od banshee mają opinię robionych jak na przetrwanie ataku nuklearnego, także nie powinno być problemu z wytrzymałością. 

Trek full Staszek? Bywają na OLX. 

Lenz miał ramy pod 29+, ale drogawo i raczej egzotycznie :D 

Polecam rzucić oczami tu, możesz też skrobnąć do Ivanickiego, on robił rozeznanie jak składał swoją Banshee na plusach. 

Przy B+ prostsza sprawa, większość ram 29" z boostem łyka tyle na zadku. 

Napisano

@Galvatron: dzięki za sugestie, 2.6" miałem w Marino i taki to krosiarski rozmiar po przesiadce z trzech cali 🤡

@Gharalion: dzięki, B-17 jak najbardziej na liście 👍

@akkwlsk: nigdy nie ma łatwo!  Ivanicki ostatnio się sprzedał że swego bandziora nadal w szafie trzyma w oczeku na dogodny moment.  Phantom V1 zaś zdaje się być idealnym rozwiązaniem!  Podźwiękował serdecznie, będę polować zatem...ale jak cierpliwość nie pozwoli to pewnie skończy się mejlem do Peru ;) 

Napisano

... i rokiem czekania na ramę :D 

Były śliczne, seledynowe phantomy do wzięcia na olx parę miesięcy temu. Nie sądzę że się sprzedały, więc może jeszcze się wynurzą. I to chyba nawet nówki sztunie. Mam zapuszczony filtr i baczenie na wszystko z banshee na główce, także dam znać jak przyuważę ;) 

Napisano

DAJ!  A na peruwiańskie złoto wypada czekać cztery miesiące jak na razie... 

Napisano

Koval czeka już 6 miesięcy od momentu złożenia zamówienia u Peruwiańczyków :D 5 od dogadania designu. Rama jest pospawana i tyle na ten temat wiadomo.

Napisano

Hm.  Z tego co właśnie widziałem na Insta to i tak nie ma czasu na śmiganie ;)  Choć niefajnie tak czekać skoro już wyspawane jest wszystko...dzięki za wieści!

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dziękował za pamiętę ale za dużo centów bujanych.  Mam amora dwunastkę i wokół niego chcę zbudować bujadło ale takie umiarkowane dosyć, wręcz krosiarskie gdyby nie papucia objętość. 

Napisano

z tą pamięcią to różnie bywa, bo jak wisiał phantom (100mm zawiechy) lokalnie w Gliwicach, to o Waści zapomniałem, a teraz nie widzę go już nigdzie :(
ale może wypłynie jeszcze, wtedy będę uprzejmie donosił. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...