kazafaza Napisano 20 Listopada 2021 Napisano 20 Listopada 2021 Pomocy! Mam plan na fulla ze skokiem 100mm (120mm max), na froncie siądzie amor 120mm pod 29+. Rama musi pomieścić koło B+ albo 29x2.8". Sprzęt nie będzie katowany po czarnych szlakach najeżonych kamlotami, ale musi ogarnąć stokilo chłopa lubiącego czasem krzywo zeskoczyć z jakiejś hopy czy inszego murka. Nie musi koniecznie być VPP czy czterozawias, w przeszłości dobrze czułem się na jednym zawiasie. Wiadomo że taper i mykmyk to mus ale to standard od wielu lat...a gdyby ktoś miał coś zbędnego w tym stylu to potrzebuję L/XL (189cm i długie łapy/tułów). Materiał obojętny. Co polecacie? Co takiego widzieliście co spełniłoby powyższe wymagania? Z góry dziękju za sugestie i opinie!
Galvatron Napisano 20 Listopada 2021 Napisano 20 Listopada 2021 Polecam pójść w 29x2.6". Wtedy możesz kupić świetną ramę Ibis Ripley AF: https://ibiscycles.pl/ripley-af/ Opony plusowe drastycznie zawężają Ci wybór sprzętu, bo to praktcznie martwy standard. Koła 27,5x2.8 przyjmie Pivot Trail 429, ale sama rama kosztuje więcej niż kompletnty Ripley AF.
Gharalion Napisano 20 Listopada 2021 Napisano 20 Listopada 2021 Marin miał w swojej ofercie model B-17 - przód 130mm (troszeczkę więcej niż zakładasz), tył 120mm, opony 27.5x2,8
akkwlsk Napisano 20 Listopada 2021 Napisano 20 Listopada 2021 Polecam nie iść na łatwiznę Banshee phantom V1. Z długimi hakami powinna łyknąć 29x2.8, Prime V1 łyka. No i masz KS-linka, czyli VPP. Modele V1 od banshee mają opinię robionych jak na przetrwanie ataku nuklearnego, także nie powinno być problemu z wytrzymałością. Trek full Staszek? Bywają na OLX. Lenz miał ramy pod 29+, ale drogawo i raczej egzotycznie Polecam rzucić oczami tu, możesz też skrobnąć do Ivanickiego, on robił rozeznanie jak składał swoją Banshee na plusach. Przy B+ prostsza sprawa, większość ram 29" z boostem łyka tyle na zadku.
kazafaza Napisano 21 Listopada 2021 Autor Napisano 21 Listopada 2021 @Galvatron: dzięki za sugestie, 2.6" miałem w Marino i taki to krosiarski rozmiar po przesiadce z trzech cali 🤡 @Gharalion: dzięki, B-17 jak najbardziej na liście 👍 @akkwlsk: nigdy nie ma łatwo! Ivanicki ostatnio się sprzedał że swego bandziora nadal w szafie trzyma w oczeku na dogodny moment. Phantom V1 zaś zdaje się być idealnym rozwiązaniem! Podźwiękował serdecznie, będę polować zatem...ale jak cierpliwość nie pozwoli to pewnie skończy się mejlem do Peru
akkwlsk Napisano 21 Listopada 2021 Napisano 21 Listopada 2021 ... i rokiem czekania na ramę Były śliczne, seledynowe phantomy do wzięcia na olx parę miesięcy temu. Nie sądzę że się sprzedały, więc może jeszcze się wynurzą. I to chyba nawet nówki sztunie. Mam zapuszczony filtr i baczenie na wszystko z banshee na główce, także dam znać jak przyuważę
kazafaza Napisano 21 Listopada 2021 Autor Napisano 21 Listopada 2021 DAJ! A na peruwiańskie złoto wypada czekać cztery miesiące jak na razie...
Kreick Napisano 21 Listopada 2021 Napisano 21 Listopada 2021 Koval czeka już 6 miesięcy od momentu złożenia zamówienia u Peruwiańczyków 5 od dogadania designu. Rama jest pospawana i tyle na ten temat wiadomo.
kazafaza Napisano 21 Listopada 2021 Autor Napisano 21 Listopada 2021 Hm. Z tego co właśnie widziałem na Insta to i tak nie ma czasu na śmiganie Choć niefajnie tak czekać skoro już wyspawane jest wszystko...dzięki za wieści!
akkwlsk Napisano 12 Lutego 2022 Napisano 12 Lutego 2022 @kazafaza poszukiwania Trwają? taki Prymusik V2, eLeczka się pojawiła ładna... https://www.olx.pl/d/oferta/rama-banshee-prime-v2-l-CID767-IDN0vWo.html#a51e6ca03c
kazafaza Napisano 13 Lutego 2022 Autor Napisano 13 Lutego 2022 Dziękował za pamiętę ale za dużo centów bujanych. Mam amora dwunastkę i wokół niego chcę zbudować bujadło ale takie umiarkowane dosyć, wręcz krosiarskie gdyby nie papucia objętość.
akkwlsk Napisano 13 Lutego 2022 Napisano 13 Lutego 2022 z tą pamięcią to różnie bywa, bo jak wisiał phantom (100mm zawiechy) lokalnie w Gliwicach, to o Waści zapomniałem, a teraz nie widzę go już nigdzie ale może wypłynie jeszcze, wtedy będę uprzejmie donosił.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.