Skocz do zawartości

[Serwis] Otwarty Warsztat Rowerowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Mam trochę części nowych i lekko używanych których sprzedawać nie bardzo się opłaca, no bo kto kupi chociażby kółka przerzutki i zapłaci za wysyłkę, kiedy nowe kosztują 30 zł.

Trafiłem na coś takiego jak "Otwarty Warsztat Rowerowy" w Warszawie. Wiem że zbierają także części. Pytanie do Was. Był tam ktoś z Was? Warto oddać części? Ktoś z tego skorzysta?

Chciałbym żeby to miało jakiś sens, bo wyrzucić to mogę bez jechania kilkunastu kilometrów...

Napisano

Tego akurat nie mam :P

Wrzucę do masowej sprzedaży. Może ktoś skusi się na kilka rzeczy na raz...

Napisano

A co szkodzi do nich zadzwonić i się dowiedzieć? Gdzieś mi się obiło, że nawet dojeżdżali po odbiór gratów, ale to pewnie kwestia ile i czego chcesz oddać.

Napisano

No ale po co mam dzwonić? Zapytać czy jak dam, to zrobią z tego coś sensownego? Bo czy zbierają to wiem i napisałem o tym w pierwszym poście.

Napisano

Ja mam zwyczaj, że jak chcę się czegoś dowiedzieć to dzwonię/piszę do źródła. Jeśli masz wątpliwości czy warto tam oddać graty, to co szkodzi, może nawet po nie sami przyjadą. To nie ja mam pytania typu "Warto oddać części? Ktoś z tego skorzysta?" Przecież po oddaniu części czy starego roweru nikt tam nie stoi i nie patrzy co się z nimi dzieje :) A dodatkowo jak korzystasz z FB to można przejrzeć ich profil, jakie akcje robili, itp.

Napisano

Wiesz, kiedyś parę razy zrzucałem się na jakieś zbiórki związane z rowerami. Głównie dla osób niepełnosprawnych. Chyba ani razu nie było odzewu po zbiórce, mimo że zapowiedzi były inne. Także jestem dość sceptycznie nastawiony na start.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.