JanGwidon Napisano 19 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 Mam kółko, kasetę SRAM XG-1290 oraz tarczę hamulcową SRAM Centerline ale nie mam nakrętek. Części nie mają w komplecie nakrętek. Kupiłem wszystko oryginalnie zapakowane. Mogą być używane. Może namiar gdzie kupić ? Ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Kaseta XG-1290 ma zintegrowaną nakrętkę. Nic nie dokupisz. Kasetę montujesz na bębenek XDR. Tarczę masz pod Centerlock czy 6 śrub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanGwidon Napisano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Centerlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Kup pierwszą z brzegu. Może być Shimano, byle pasowała pod rozmiar osi piast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanGwidon Napisano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 5 godzin temu, bogus92 napisał: Kaseta XG-1290 ma zintegrowaną nakrętkę. Nic nie dokupisz. Kasetę montujesz na bębenek XDR. Tarczę masz pod Centerlock czy 6 śrub? Nic z tego. Chyba nie do końca jesteś zorientowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 No raczej dobrze. A tutaj masz dowód: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanGwidon Napisano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Na filmie wyraźnie widać że klucz porusza się razem z nakrętką niezależnie od kasety. Myślę że widać na zdjęciu że kaseta nie ma nakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Piszesz bez sensu. Nie znasz się, a uważasz, że masz rację. Wsadź klucz do kasety i zobaczysz, że możesz kręcić korpusem niezależnie od zębatek. Nawet palcem jesteś w stanie kręcić wkładem do przykręcenia na bębenek niezależnie od zębatek. Poczytaj jak wygląda budowa kaset pod bębenek Sram XD lub XDR i będziesz miał odpowiedź na tacy. Żadna nakrętka nie jest potrzebna, bo wszystko masz już "w kasecie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanGwidon Napisano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 OK. Nie mam klucza, pojadę do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanGwidon Napisano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Dziękuję za lekcję, postudiowałem i obejrzałem kółko oraz kasetę. Masz oczywiście rację. Nie udało mi się bez klucza ruszyć ręcznie tego mechanizmu, serwis pomoże. Nadal szukam nakrętki do tarczy, tutaj niestety SRAM sprzedaje samą tarczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Kup dowolną nakrętkę Centerlock. Ważne by była kompatybilna z rozmiarem osi w rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi