Roballinho Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Widelce z tytułu występują w dwóch wersjach - ze skokiem 65 mm i 100 mm. Ja mam ten pierwszy. Nie rozbierałem go jeszcze, bo nie było takiej potrzeby, dlatego pytam, zanim sam sprawdzę, czy jest możliwa zmiana skoku na te 100 mm? Mowa o modelu Grind, bo nie dopisałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Wracam do swojego tematu ponieważ zamierzam po raz pierwszy przeserwisować rzeczony widelec.Nie wiem tylko jakiego oleju użyć do zalania. Amerykański koleżka z YT zalewa go 20WT, natomiast w fotorelacji na FB Spinnera został użyty olej 5WT. Jest różnica w dobranej lepkości. Naszukałem się w sieci, ale nie mogę znaleźć jakiegoś wiarygodnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Nie będę zakładał nowego tematu, bo chodzi o Spinnera Air, ale tym razem w wersji 20". Nie działa w nim, albo w zasadzie słabo działa, bo widelec się zapada o jakieś 10-15 mm, blokada skoku. Co może być przyczyną? Padnięty tłumik, czy może wystarczy mu zrobić podstawowy serwis? NIe znam się na amorach, bo u mnie wszystko jest na sztywno, ale to jest prosta konstrukcja, więc czekam na prostą odpowiedź. Widelec jest nowy, ale przeleżał nieużywany kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Uszczelka na tłoku w komorze powietrznej do wymiany. Miałem kiedyś wersję 27,5" tego amora i niestety zapadanie się o kilka centymetrów po czasie te amory mają chyba zakodowane przez producenta. Po wymianie uszczelki a nawet dołożenie drugiej obok i jej delikatne zeszlifowanie o kilka dziesiątych milimetra tak aby tworzyła ciasny docisk do głównej uszczelki rozwiąże problem. Edytowane 19 Czerwca 2022 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Czy te uszczelki są ogólnodostępne, czy mam szukać jakiegoś zamiennika innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Ja zastosowałem zamiennik kupiony w sklepie z uszczelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 To jeszcze zaznacz proszę na tych bebechach, o którą uszczelkę chodzi, bo tak jak wspomniałem, jestem w temacie zielony, ale mam wielkie chęci się czegoś nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 OK, czyli chodzi o ten oring. W takim razie rozbieram i zobaczę, co tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Tak mnie jeszcze naszło pytanie. Blokada skoku jest na drugiej goleni. W czym ma mi pomóc wymiana akurat tego oringa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptyt Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 a mi u7cieka powietrze z tego amorka - gdzie szukać usterki? też jestem zielony w temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi