marvelo Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 Może by u nas taki płotek od wschodu postawić? Cytuj
marvelo Napisano 7 Listopada 2023 Autor Napisano 7 Listopada 2023 No i co? Mamy to! Czyli nawet władza czyta nasze forum. Bariera na granicy polsko-białoruskiej – Wikipedia, wolna encyklopedia Cytuj
nikbar1 Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 Z zapoju wyszedłeś, czy książę cię pocałował, o tym naszym płocie to nawet film powstał..... Cytuj
Greg1 Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 Ale ten film był krytykowany przez rządzących, którzy go nawet nie oglądali, wręcz banowany bo "tylko świnie siedzą w kinie" jak mówili zgodnie z przekazem dnia a wiecie dobrze skąd kolega, który ten post dodał pochodzi i kto tam niezmiennie ma największe poparcie Cytuj
chudzinki Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 A ja się pytam @Greg1: co to ma do choinki wspólnego??? Cytuj
Greg1 Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 @chudzinki Przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz - odpowiedź dotyczyła wcześniejszej wzmianki o filmie o naszym płocie i była ironiczną aluzją do podziałów w naszym społeczeństwie. I zanim zaczniesz mi wytykać, że swoim wpisem sam te podziały pogłębiam wiedz, że wywodzę się z tych terenów gdzie mieszka kolega @marvelo, mam tam bardzo liczną rodzinę i dość często tam bywam Cytuj
chudzinki Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 @Greg1, nic nie wytykam. Przeczytałem kilka razy, zapytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Przeczytałem ponownie 3 godziny temu, Greg1 napisał: Ale ten film był krytykowany przez rządzących, którzy go nawet nie oglądali, wręcz banowany bo "tylko świnie siedzą w kinie" jak mówili zgodnie z przekazem dnia a wiecie dobrze skąd kolega, który ten post dodał pochodzi i kto tam niezmiennie ma największe poparcie i dalej nie wiem co o tym myśleć... Jakbyś mógł jasno powiedzieć co miałeś na myśli to by rozwiało moje wątpliwości 🙂. Cytuj
Greg1 Napisano 8 Listopada 2023 Napisano 8 Listopada 2023 (edytowane) O Hesusie ale co tu wyjaśniać? Kolega Marvelo jest z lubelskiego, terenu zamieszkałego przez twardy elektorat partii rządzącej w ciągu ostatnich kilku lat i wyrażającej się bardzo negatywnie o filmie "Granica" mimo, że krytykujący tego filmu nie oglądali - tylko tyle i aż tyle. Dobra, kończmy tą dyskusję bo polityka znowu poróżni kogoś, co jest totalnie bez sensu - idźmy lepiej pojeździć na rowerze 😁 Edytowane 8 Listopada 2023 przez Greg1 Cytuj
marvelo Napisano 8 Listopada 2023 Autor Napisano 8 Listopada 2023 Ale co ma wspólnego moje miejsce zamieszkania z moimi poglądami? Nie byłem i nie jestem elektoratem partii rządzącej przez ostatnie kilka lat, co wcale nie wyklucza mojego poparcia dla niektórych jej projektów, nawet jeśli są niedoskonałe i przy okazji ktoś na nich zarobił. Nie wiem po co był ten mur, ale jest, stoi i nieco ułatwia upilnowanie naszej wschodniej granicy. Ja filmu "Zielona granica" nie oglądałem, więc się nie wypowiem. 5 Cytuj
nikbar1 Napisano 9 Listopada 2023 Napisano 9 Listopada 2023 To wyobraź sobie, że Ukraina przegrywa i trzeba taki płot stawiać w Bieszczadach i na reszcie granicy,to by była masakra finansowa, ale pewnie paru by zarobiło, na szczęście już ich nie będzie .... Cytuj
annaloczek Napisano 8 Czerwca 2024 Napisano 8 Czerwca 2024 Co z tego, że nasi żołnierze się starają. Jeśli ludzie bogaci tylko udają, że nie chcą imigracji a tak naprawdę jest to część ich planu na stworzenie innej Europy. Europy wymieszanej rasowo i etnicznie, bez "złej" dominacji białych, by stała się "sprawiedliwość", czyli by to uprzywilejowani biali byli teraz w gorszej pozycji. https://www.youtube.com/watch?v=knLzjAFSCVM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi