Skocz do zawartości

[pojemnik narzędziowy] pojemnik montowany nad suportem

ramzeus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć pojemnika narzędziowego montowanego w dolnym trójkącie tuż nad suportem. Widziałem to raz na jednym z wyjazdów nie pytałem gdzie gość to kupił bo wydawało mi się, że to wszędzie jest dostępne. Niestety pomyliłem się. Pojemnik wykonany z twardego tworzywa, nie jest  duży mieści się dętka, nabój CO2 i łyżki do opon.  Czy ktoś z Was ma jakieś namiary na takie rzeczy?

Z góry dziękuję za informację.

Napisano

Można samemu sobie uszyć lub w razie braku umiejętności/maszyny do szycia/babci władającej dratwą zlecić wykonanie takiej torby jednej z wielu firm na rynku.  Swoją drogą myślałem kiedyś o czymś takim i na początek przymocowałem trójkątną torebkę w ramę jakich pełno, zamiast na górze to na dole przedniego trójkąta.  Kwestia dogadania się z rozmiarem.

...ewentualnie można też podczepić torebkę podsiodłową pod uchwyt na bidon - zamiast zaczepiać taśmę o sanki siodła wiążemy ją naokoło rurek od koszyka.  Poniżej T-Roll Mini od Triglav'a:

IMG_5167.JPG

IMG_5227.JPG

Napisano

Z tą trójkątną torbą będę próbował, chociaż podsiodłowa też fajny pomysł. Muszę to jakoś tak ogarnąć aby jeszcze 2 bidony się zmieściły z racji dłuższych wyjazdów.  Oczywiście najlepiej by było kupić oryginał, wkładamy i po problemie. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Gdyby ktoś jednak miał wiedzę o oryginalnym pojemniku to nadal jestem zainteresowany.

Napisano
14 godzin temu, ramzeus napisał:

Szkoda, że nie ma uniwersalnych, to świetny patent jest. Wiadomo może gdzie kupić taki dedykowany? 

Nie napisałeś jaki masz rower więc trudno przewidzieć, czy coś jest dostępne. 

Co do uniwersalnych rozwiązań to zawsze będą jakieś kompromisy. Sprawdź na Ali bo tam jest najwięcej dziwnych wynalazków. Może akurat coś spasuje. 

PS
Rozważ 2 koszyki na bidon. Jeden wykorzystaj na narzędziówkę (do dużej wejdzie sporo rzeczy) a drugi na bidon. 

Napisano

EATHAN no tak od tego powinienem zacząć. Rower to MUSING CAYO szosa. Chcę zachować 2 bidony na płyn z racji dłuższych wyjazdów, w torbę podsiodłową wkładam ortalion, batony, telefon. Trochę brak miejsca na dętkę i akcesoria do jej zmiany. Dlatego szukam takiej dodatkowej opcji.

Napisano

Zakładam, że ofertę producenta ramy/roweru sprawdziłeś i nic nie ma. Jeżeli nie spasują CI rozwiązania uniwersalne o których mowa powyżej to może coś takiego:

Rhinowalk torba na rower torba na narzędzia górna przednia rurka ramy torby Burrito Pack pokrowiec akcesoria rowerowe czarny MTB Bike tylne zestawy narzędzi|Bicycle Bags & Panniers| - AliExpress

To można zapiać paskiem w dowolnym miejscu ramy. Na MTB sprawdza się świetnie. Na szosie pewnie będzie wyglądać tak sobie... 

Jest też nieśmiertelna torba na kierownice

Rhinowalk torba na rower przenośna kierownica Pannier wielofunkcyjny plecak o dużej pojemności MTB kolarstwo szosowe rama worek rurkowy gumką|Bicycle Bags & Panniers| - AliExpress

To tylko przykład, bo rozwiązani tego typu jest sporo. Do kupienia również w polskich sklepach.

Napisano
32 minuty temu, ramzeus napisał:

Chcę zachować 2 bidony na płyn z racji dłuższych wyjazdów, w torbę podsiodłową wkładam ortalion, batony, telefon. Trochę brak miejsca na dętkę i akcesoria do jej zmiany. Dlatego szukam takiej dodatkowej opcji.

To chyba jakaś mała ta podsiodłówka skoro kilka rzeczy i już nie wejdzie zestaw naprawczy.

Może lepiej rozejrzeć się za inną torbą podsiodłową, co jednak pomieści nieco więcej "fantów" niż baton czy ortalion, taka przynajmniej na 4l. 

Napisano

Wielkie dzięki za linki, ten pierwszy będzie ok. Co do wyglądu to tym się nie przejmuję, jak zapnę pod bidonem to pewnie mało kto zauważy. 

Co do większej torby to raczej nie, wolałbym mieć serwisówkę oddzielnie. W przypadku awarii nie trzeba szukać narzędzi, odpinasz małą i wszystko jest pod ręką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...