SENSEIXXI Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Witam , mam dość duży problem. Mój circus, strzela , nie są to ani stery , ani mostek i kierownica. Zmieniałem wszytko wraz z ramą. Nie wiem co jest tego przyczyną, macie może jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sewcio_pl Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Niestety rura sterowa strzela. Jest to standard w circusach, nie w każdym się to zdarza, ale dosyć często, nawet w rockshoxie pike dj się to zdarza. Może wybić bieżnie sterów, wyczyścić całość i stery dokładnie, nasmarować wszystko bardzo dokładnie i złożyć. Jakby pękła albo cos sie innego działa to zostaje wymiana sterówki albo górnych lagów 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Kolega @ACTIVIA rozwiązuje takie problemy kompleksowo. Ma sprzęt i spore doświadczenie. Trzeba wyprasować rurę i wprasować taką z lepszym pasowaniem (czasem radełkowanie załatwia sprawę).... ale techniki są rozmaite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Jeśli będzie to rura sterowa to temat do ogarnięcia, gorzej jak będą to rury goleniowe - temat nie do ogarnięcia bo dolna część korony przy rurze goleniowej jest skośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek1 Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 U mnie w manitou circus expert mam cyknięcie przy lądowaniach. Ni przeszkadza mi to. Może być to szkodliwe? Musze to naprawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakky Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Również mam problem ale nie wiem kompletnie co to może być. Gdy nie ma powietrza w amortyzatorze jest cisza a gdy powietrza jest trochę to przy wybiciu strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi