hawkeye Napisano 14 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Myślę nad wymiana amortyzatora. Może przez zimę uda się złapać jakąś okazję. Tylko pytanie na co polować. Nie jestem do końca zadowolony ze sztywności Markhora. Szukam amortyzatora 100 mm, sztywna oś boost, do 2 tys. Fajnie gdyby był lżejszy ale nie jest to priorytet. Nowy lub demontaż (OEM). Myślałem o Rebie ale jak na drugi amortyzator RS, ma sporo nie do końca dobrych opinii lub revelation ale ten chyba minimalnie ma 120 mm. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Rebie niewiele można zarzucić i ona pierwsza przyszła mi na myśl, ale kupić ja można poniżej 2000 zł. Jak chcesz polować to na Sida. Revelation to nie to zastosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Revel jest do cięższych zastosowań. To pike z bieda tłumikiem. Reba albo SiD z demobilu. Sklepów w okolicach 3k za wersję z chargerem rc (najtańszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 15 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Na olx widziałem kilka SIDow po 1900-2000 nowych z nazwą Rock ShoxSID RL Solo Air Boost 29. Zawsze ostrożnie podchodzę do okazyjnych cen. Są ok czy jest haczyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Też widziałem - nie są to współczesne modele ale nic im nie brakuje (pod warunkiem, że są sprawne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 15 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 78kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 W takim razie raczej nie ma potrzeby, żebyś kupował Revelationa, chyba że po prostu chcesz mocny, sztywny widelec o skoku 120 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 17 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Czy Reba występuje w różnych wariantach? Czy po zamontowaniu tłumika charger dużo by odbiegała od Sida? Przy okazji, ile może być wart Markhor 29", boost, ABS+, po pełnym przeglądzie z nowymi uszczelkami kurzowymi i tulejami (wszystko zrobione w uznanym warsztacie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Do 2017 Reba i SiD to było to samo.i różniły się tylko tłumikiem. Potem Reba nagle miała 3 różne CSU w zależności od skoku i tu tylko jedno było współdzielenie z SiDem. Od 2021 SiD jest już inną konstrukcją (SiD 120mm na goleniach 35mm jest lżejszy od reby). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 17 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Tylko ten SID 35mm to już chyba inna półka cenowa. Miałem na myśli porównanie Reby z chargerem do SID SL Select bo cenowo wychodzi prawie na to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 SiD SL i 35mm różnią się w cenie 200-300zł. SL jest max wylajtowany. Będzie sporo lżejszy od reby. Jeśli chodzi o pracę to wszystko i tak zależy od tłumika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.