Turysta123 Napisano 14 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Witam Czy posiada ktoś informacje o "miejscach odpoczynku" w Skandynawii? Jest parę aplikacji z mapami ale w ostateczności okazują się płatne Szwędając się znalazłem kilka takich miejscówek i w najbliższym wyjeździe chciał bym więcej z nich korzystać. Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Garmin z Edge Explorerem daje mapy europy, może tam poszukaj. A jak wygląda dziś nocowanie w Norwegii/Szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta123 Napisano 17 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Na telefon jest apka z mapami i miejscówkami ,na garminie jeszcze nie szukałem . Chyba nic się nie zmieniło z noclegiem , jak coś znajdziesz to spisz 😁 Ogólnie można było wszędzie ale to "wszędzie" znaczyło czasem trochę szukania miejsca między skałami i drzewami !? Południowa część bez problemu można coś wyszukać , północ to już inna bajka wiec te wiaty w lesie to czasem jedyne fajne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Świetna sprawa! Byłem w takim miejscu zupełnie nieświadomie. Ta stronka ma opcję wyświetlania w Google Maps: https://vindskyddskartan.se/ Jesteś pewien, że w Norwegii coś takiego istnieje? Byłem tylko 2 razy, ale nie spotkałem takich miejsc...kamper na kamperze, zakazy parkowania na noc w wielu miejscach. W fiordach tam gdzie wypasają zwierzęta faktycznie ciężko coś znaleźć, wszędzie druty. Trzeba dobre kilka kilometrów jechać i rozglądać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta123 Napisano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Zakaz parkowania może być :) Roweru nie dotyczy :) Na północy spałem na parkingach przy drodze ( w sumie jest tylko jedna) i dużo aut stało . Teoretycznie możesz się zatrzymać od zmierzchu do świtu. Jak jest zakaz parkowania to lepiej przestrzegać bo mandat tam mocno boli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi