Alsew Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 (edytowane) https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/nowosci_sprzetowe/19025/kolekcja_kross_na_2022_rok Wg co tu piszą to nowa rama karbonowa Level (nawet ta droższa) jest pod os 142x12. Więc czar prysł... Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Moim zdaniem bikeworld też powiela błąd z katalogu krossa. Wg rozmowy z projektantem tej ramy tam jest boost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-8-0-szary-srebrny-matowy Carbon, 1x12 i Recon za 6,2 tys . Ciekawe jak będzie z dostępnością bo oferta wygląda bezkonkurencyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 22 Maja 2022 Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Jeśli tak ma wyglądać cenowo, to Kross daje ramę karbon "gratis" w porównaniu do konkurencji, np. do Scotta Scale 965. Niech jakość idzie w parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Patrząc na opis ze stronki, to rama z oferty nie na boost z tylu. Wagą ramy tez się nie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 27 Maja 2022 Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Z jednej strony na infografice jest informacja o 12x142, ale też o hydroformowaniu 😄 Z drugiej strony piasta tył jest boost: Cytat PIASTA TYŁ MT410-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 11 godzin temu, Enadxx napisał: Patrząc na opis ze stronki, to rama z oferty nie na boost z tylu. Wagą ramy tez się nie chwalą. Ogólnie Kross przyjął strategię, że się "nie chwali", tylko burdel na quasi stronie widać gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) Ogólnie to Kross chyba przyjął strategię utworzenia całej chmary "salonów" sprzedaży. A przynajmniej w Wawie sięco chwilę o nie potykam, nawet na moim zadupiu pojawił się jeden. Może stąd rezygnacja z ładowania kasy w segment trail/enduro/road i różnego typu fikuśne projekty, jakieś "pjór trejle" i podobne cuda na kiju, za to wszędzie ma być sklep z podstawowym asortymentem, który interesuje gros typowych klientów. Edytowane 5 Lipca 2022 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 Prawdopodobnie jest to prawidłowa decyzja jeśli priorytet jest na robienie wyniku a nie kreowanie trendów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 39 minut temu, modrzew napisał: Ogólnie to Kross chyba przyjął strategię utworzenia całej chmary "salonów" sprzedaży. A przynajmniej w Wawie sięco chwilę o nie potykam, nawet na moim zadupiu pojawił się jeden. Może stąd rezygnacja z ładowania kasy w segment trail/enduro/road i różnego typu fikuśne projekty, jakieś "pjór trejle" i podobne cuda na kiju, za to wszędzie ma być sklep z podstawowym asortymentem, który interesuje gros typowych klientów. U mnie też, w Otwocku. Byłem w szoku. Odbije się pewnie to na okolicznych sklepach, której w sporzej mierze właśnie sprzedawały rowery tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 7 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) Proste. Mali przedsiębiorcy padają i muszą dojść jakoś w całym kanale dystrybucji do kupujących. Romet też ma sieć sklepów prorowery i chyba są w decathlonie (przynajmniej na stronie bo na żywo nie widziałem). U mnie w mieście padł sklep kross'a, a inny przedsiębiorca co sprzedawał rometa przeszedł na scott'a i odżył. Ludzie kupują zagraniczne marki bo uważają, że są lepsze. Powinni uruchomić sprzedaż bezpośrednią z niższymi cenami, dokładnie jak to zrobił canyon. Jeszcze pamiętam mój rowerek szosowy conyona na ultegrze za 4.4k PLN. A teraz nie są tacy tani i koszą dodadkowo marże sprzedawcy detalicznego. Edytowane 7 Lipca 2022 przez luker7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Tak w ogóle te nowe ramy krossa bez garba z carbonium to projekt własny krossa(jak te z garbem) czy z katalogu chińczyka? Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Własny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Rozważam zakup właśnie tego kross'a bez garba. na razie dzwoniłem po sklepach w okolicach i dostępna jest 7-ka w rozmiarze L. Sprzedawca przekonywał mnie że na 179cm jest to dobry rozmiar, że nowa geometria. Bazując na tabelce kross'a raczej wybrałbym dla siebie M. Jaki rozmiar byście mi radzili? Oczywiście podjadę i sprawdzę osobiście, ale dawne L-ki to były kobyły. Od razu wiedziałem że za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Widywałem większe L-ki niż ten Level, co nie zmienia faktu że jesteś w dolnym zakresie. Po płaskim powinien być OK, na teren wybitnie górsko-singletrackowy M-ka warta przymiarki. Zwrotniej to raz, po dwa wejdzie Ci dowolny myk-myk bez kombinacji i liczenia jego wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 10 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 4 godziny temu, luker7 napisał: Rozważam zakup właśnie tego kross'a bez garba. ... Bazując na tabelce kross'a raczej wybrałbym dla siebie M. A jaką tabelkę masz na myśli. Bo z tego co ostatnio patrzyłem to na stronie Krossa geo tej ramy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) @Alsew Trzeba kliknąć/rozwinąć sekcje "dobierz rozmiar" na stronie roweru. Edytowane 10 Lipca 2022 przez luker7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Dodam że mam krótkie nogi 83cm i nie wiem czy tak jak w szosie że zawsze da się dostosować 2 rozmiary ramy ale w przypadku krótszych nóg wybiera sie rozmair mniejszy a mostek wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 11 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 12 godzin temu, luker7 napisał: @Alsew Trzeba kliknąć/rozwinąć sekcje "dobierz rozmiar" na stronie roweru. Musieli dołożyć tabelkę bo jakiś czas temu jeszcze nie było nawet zakładki "dobierz rozmiar". Mka 17cali ma górną rurę 590mm czyli jak to Kross ma w zwyczaju dość krótko a sugerowany wzrost dla tego rozmiaru 182-188cm to kolejna bzdura która Kross zamieszcza na swojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 O ja oglądałem tabelke dla korss'a 8. Nie pomyślałbym że są inne ! To niby inne ramy? Masakra !!! Tak według tabelki kross 7 brałbym L,a 8 M . Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 11 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Ramy level 7 i 8 na bank są takie same tylko jak widać tabelki podają różne dane ją patrzyłem na 7 a w 8 już jest co innego 🤣 Burdel na stronie Krossa jest nie do ogarnięcia. Pytanie czy którąkolwiek z tych tabelek ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością... Może ma to tylko wyglądać "nowocześnie". 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi