m4rc0 Napisano 11 Listopada 2021 Napisano 11 Listopada 2021 Hej. Mam problem z drętwieniem tyłka i jajek. Generalnie kłopot dotyczy lewej strony. Latem zacząłem jeździć stale bez majtek i poczułem sporą ulgę. Po paru tygodniach problem drętwienia lewej strony niestety wrócił. Później bawiłem się ustawieniami siodełka i niewiele to dało. Ostatnio wsiadłem na trenażer i bez problemu siedziałem 2h na siodełku, a po paru dniach jazd, znowu problem powrócił. Jeździłem też ostatnio w majtkach i było ok. Czuję po prostu, że spodenki mi się "wżerają" w skórę i za każdym razem je odciągam, ale pomaga to tylko na chwilę. O ile jazda na zewnątrz jest nieco mniej problematyczna, bo częściej wstaję z siodełka, tak na trenażerze zazwyzcaj pozycja jest ta sama i nie ukrywam, że mnie to mocno irytuję, bo nie jestem w stanie usiedzieć więcej niż 1h bez 10-15 minutowej przerwy. W sferach zdrowotnych bez zmian, wszystko ok. Czy powinienem stosować jakiś krem? Nie rozumiem tego, że siodełko jest ustawione prosto, a prawa strona działa bez problemów... Cytuj
Nial Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Czołem! Drętwienie tylko jednej strony - to duża szansa, że masz za szerokie siodełko. Taki problem ma np. moja żona - niby siodełko dobrane do szerokości kości kulszowych, a boli i drętwieje z jednej strony. Na węższym problem znika Zwłaszcza problem który opisałeś na to wskazuje: "spodenki mi się "wżerają" w skórę i za każdym razem je odciągam, ale pomaga to tylko na chwilę." - mam to samo np. na SQLAB 610, które jest dla mnie rewelacyjne ale nie produkowane węższe niż 13 cm. Obejrzyj mój film, może co nieco Ci się rozjaśni: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi