Armaros Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Witam Kupiłem Rometa mustanga 5 z 2021 z hamulcami Shimano BL-MT200/BR-M200 hydrauliczny Shimano BL-MT200/BR-M200 hydrauliczny + manetki Shimano Deore SL-M6000 2 speed Shimano Deore SL-M6000 10 speed I moje pytanie coś lepszego od nich przy mojej wadze 90 kilo. Najlepiej cały zestaw tylko nie wiem czy razem z manetkami muszę wymieniać. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Może zacznij od zmiany klocków? Półmetaliczne powinny pomóc. Te hamulce to podstawowy model ale też jak po wielkich górach nie jeździsz są w zupełności wystarczające. Bo lepsze będzie wszystko - kwestia tego ile możesz wydać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armaros Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Hamulce musze zmienić bo będę go przerabiała na elektryka więc nie chce zaczynać od tyłu. Tak myślę że na hamulce do 700 zł za zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Znaczy takiego nie do końca zgodnego z przepisami? Bo i w elektrykach montują te hamulce, i dają radę przy jeździe do tych 25km/h. Szukałbym w takim razie SLX-ów M7100, gdzieś w tych okolicach są do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Z klamkami M7100 i manetkami M6000 może być problem z ustawieniem tych ostatnich. Lepiej poszukać klamek BL-MT500 czy BL-M640 z układem serwo, które akceptują starsze modele manetek. A klocki półmetaliki to w sumie standard i najtańszy upgrade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armaros Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 49 minut temu, MikeSkywalker napisał: Znaczy takiego nie do końca zgodnego z przepisami? Bo i w elektrykach montują te hamulce, i dają radę przy jeździe do tych 25km/h. Szukałbym w takim razie SLX-ów M7100, gdzieś w tych okolicach są do kupienia. Wszystko zgodnie z przepisami 😷 😂 Tak do 50 km nie więcej A co byście powiedzieli na te ? https://allegro.pl/oferta/hamulce-shimano-deore-bl-m6000-przod-tyl-100-170cm-11409496859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Całkiem spoko zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi