Czehoo Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Część. Mam koła z piastami mavic i bębenkiem XD. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak odkręcić kasetę? Z tego co wiem to można to zrobić typowym kluczem do kaset Shimano ale nie wiem jak. Montaż kasety w tym systemie nie wymaga nakrętki ale w takim razie jak zrobić kontrę dla wolnobiegu kasety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Odkręcasz jak standardową kasetę, bacik, klucz do kaset i kręcisz. Po prostu "nakrętka jest zintegrowana z kasetą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czehoo Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Hmm. Tak właśnie próbowałem ale nie dało rady. Pomyślałem sobie że coś robię źle. Muszę się bardziej zaprzeć. Dzięki za podpowiedź 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czehoo Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Dziękuję udało się. Niestety sam nie potrafiłem znaleźć takiego filmiku. Teraz niestety pojawił się drugi problem. Nie wiem jak zdjąć bębenek. Znalazłem kilka filmów jak zdjąć bębenek xd ale w innych piastach. Wystarczyło jedynie pociągnąć bębenek i schodził. Niestety w tym przypadku nie chce zejść w ten sposób. Załączam zdjęcie mojego bębenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Koło wygląda na Mavic, poszukaj w necie dtr-ki z rysunkiem piasty. W mojej ocenie wystarczy zsunac z oski ten czerwony end cap a bębenek sam zejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czehoo Napisano 16 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Okazało się że żeby zdjąć bębenek to trzeba z drugiej strony osi zdjąć osłonę przeciwpyłową i parę podkładek i wyjąć całą oś wraz z bębenkiem. Dziękuję jeszcze raz za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.