Posel1 Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 Witam. Mam mały luz na kierownicy. Luzując mostek i dokręcając stery luz się zmniejsza (nie całkiem) ale kierownica ciężko chodzi. Rozebrałem stery, i przypuszczam że warto było by wymienić wianki i ewentualnie jak się też da to bieżnie. Zmierzyłem wianek i średnica zewnętrzna do 4cm. Jest mi ktoś w stanie podesłać jakiegoś linka do części które będą pasowały ? Słabo się orientuje w temacie. Pierwszy raz to rozbierałem.
Gość Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 Zdjęcia, szczegóły, cokolwiek. Z Twojego opisu za dużo nie wynika. Praktyka pokazuje że i tak najlepiej wymienić stery na nowe.
Brombosz Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 21 minut temu, Posel1 napisał: Zmierzyłem wianek i średnica zewnętrzna do 4cm. Tego jest tyle różnych wymiarów, rodzajów i standardów, że podałeś nam najmniej istotne info.
Posel1 Napisano 8 Listopada 2021 Autor Napisano 8 Listopada 2021 A kurde. To rozkręce jeszcze raz i zrobię fotki. Co konkretnie ? Wszystkie elementy które tam są, ale nie przydało by się zmierzyć czegoś ? Chodzi o to żebym nie rozbierał na darmo kolejny raz, bo od razu muszę składać, ponieważ dojeżdżam rowerem do pracy.
Brombosz Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 No na pewno zdjęcie całości oraz tych wianków i bieżni. Wyczyszczonych, żeby dało się ocenić czy są zużyte, czy coś jest źle złożone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.