mathu Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Krótkie pytanie - czy Claris powinien mieć taki lekki poprzeczny luz na mocowaniu? Ciągnę za linkę więc niewielką siłą. Śruba jest dokręcona i nieruchoma, rusza się przerzutka naokoło śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Nie powinien, ale strzelam że inne Claris też tak mają. Niestety konstrukcja jest badziewna i jednorazowa. Zawsze możesz rozebrać ten element i zobaczyć czy coś nie pękło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathu Napisano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Rower odebrałem przedwczoraj z serwisu po pełnym przeglądzie (przejechane 500 km), coś mi poskrzypuje i stawiam na sztycę która jest sucha, ale obmacując hak zauważyłem ten luz. Nie mam pojęcia czy było tak wcześniej. Przerzutka działa idealnie. Tam w środku jest coś jakby gwiazdka (?) która to napina, nie ma tam zwyczajnego łożyska które dochodzi na "ścisk". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Tam jest sprężyna, a śruba siedzi w gnieździe w obudowie. Nie ma tam tulejek, ani nic co by niwelowało luz. Claris to taka jednorazowa zabawka. Hamulce są takie same. Zero tulejek, wszystko pasowane ze sporym luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathu Napisano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 OK tak myślałem że zawsze tak było, bałem się tylko że coś źle skręcili po przeglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Jeżeli śruba jest na sztywno z hakiem, to jest ok. Oni do tego elementu nie zaglądali na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.