Skocz do zawartości

[Sztyca] 170 zamiast 150

mastafu99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam taki temat, chciałbym lepiej dopasować pozycję na rowerze. Obecnie mam Treska Slasha 8 z tego roku, M/L ze sztycą 150.

Wsunięta na maxa w dół nie daje mi dobrej pozycji do efektywnego pedałowania na podjazdach (noga zgięta w 30% zamiast lekki przerost).

Aby to uzyskać trzeba sztycę wysunąć o te 50 mm, ale wtedy siodełko nie jest super nisko w pozycji zjazdowej ;(

Pytanie czy wsadzę sztycę 170 do tego treka ;) ? To trochę pomoże w rozwiązaniu powyższego problemu.

trek-slaash-8.jpg

Napisano

Jak będzie 170, to będzie wystawało 2cm mniej części nieruchomej, a przy tym samym modelu, dół będzie 2cm dłuższy. To oznacza, że taka sztyca będzie wsunięta w ramę o 4 cm więcej niż obecna w wygodnym położeniu - to nadal 1cm płycej niż obecna, gdy ją się wsunie na maksa. Ryzyko tylko takie, że nie da się jej wsunąć o te ostatnie 2 cm, ale ty tego nie potrzebujesz. 

Pomyśl też o sztycy RockShox. Te hydraulicznie sterowane są krótsze (dolna część) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...