mastafu99 Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Cześć, Kupiłem nowy ,używany rower przód 200 sramowska tarcza + hamulec XT 8120 / metaliczne klocki. Tył 180, specka jak wyżej z tym że klocki żywiczne. Nie wiem co gość z nimi zrobił ale ten przekozacki setup nie hamuje (mam 8020 metaliczne w poprzednim rowerze, więc wiem jak to powinno działać) sunnie jak kerling po lodzie. Zrobiłem podstawowe czyszczenie, wyjęcie odtłuszczenie spirytusem, wypalenie i spiłowanie na dronym papierze ściernym. Dzisiaj je docierałem na górce z uporem maniaka i nic. Dalej nie da się koło za blokować Pytanie. W co iść pod enduro w górach, naturale i ścieżki zjazdowe. Shimanowskie icetechy czy może , tak mocno ostatnio promowane na enduro blogu, Galfery? Klocki od shimano metaliczne bez radiatorów czy może EBC, czy też galfery ? Generalnie chcę iść w metaliczne. Jakieś pomysły przemyślenia kolegów z fo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Kombinacji jest pierdyrliard przy czym nie bardzo wiem czemu chcesz pozbywać się Sramowskich centerlinów o ile nie są zjechane? To bardzo dobre tarcze są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastafu99 Napisano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Na grubość są ok, ale sporo w nich rys wzdłużnych. Odnoszę wrażenie, że poprzedni właściciel brał udział w rajdzie po pustyni błędowskiej i jeździłem z piachem i błotem w klockach bez jakiegokolwiek czyszczenia. A co do klocków to chyba też ciekawe są i mają dobre opinie a2z. Jest okazja zrobić nowy ciekawy setup to szukam inspiracji W drugim (fuel ex 8) mam Shimanowskie RT-86 i shimanowskie klocki metaliczne bez radiatorów. Daje radę, ale po rozgrzaniu ociera bo się odkształca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 No to jak się odkształca to raczej wiadomo by nie brać. Mam to samo i raczej dojrzewam ogólnie by nie brać już niczego z tarcz i kloców od Japońców. Jak tarcza nie ma jakiś wżerów to nowe klocki wszystko wypolerują i będzie ok. Klocki to lata miałem Shimano potem długo EBC (mocno przereklamowane moim zdaniem) a obecnie od kilku lat korzystam tylko i wyłącznie Baradinów. Raczej już nie eksperymentuje bo szkoda zdrowia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Ja właśnie 2 dni temu wymieniłem zużyte m76ki na Centerline i z zaciskami m7000, przód metaliki, tył żywiczne hamują jak trzeba, czyli berdo dobrze. Tarcze i klocki nowe, ledwo dotarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastafu99 Napisano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 No to zacznę od klocków. Z doborem klocków to klasycznie, ile ludzi tyle opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.