mateusz1993 Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Mam możliwość kupna Unibike Flite 29 2021 w rozmiarze 19" lub 21" na odległość. Proszę o pomoc w doborze rozmiaru ramy. Mam 182cm. Długość nogi od stopy do krocza 87cm. Długość ramienia 68cm. Tors (od płaszczyzny, na której siądę do miejsca obrotu barku) 61cm. Bawiłem się różniymi kalkulatorami ale wyniki, które wyszły nie przekonują mnie ze względu na brak znajomośći geometrii ramy w Unibike. Do tej pory jezdziłem na teoretyczne dużo za dużym rowerze Kross Level r4 2014 w rozmiarze 23" (XL), koło 27,5. Rocznie robiłem na nim tysiące km głównie asfalt i lekki teren. Raz lub dwa razy w miesiącu wypad w góry szlakami turystycznymi. Brak bólów, dyskomfortu - czuję się na nim dobrze i pewnie. Jedyne problemy to strome podjazdy i zjazdy. Mam wrażenie, że na mniejszej ramie było by łatwiej. Macie jakieś doświadczenia w przesiadce z kół 27,5 na 29"? Różnice w geo Krossa i Unibika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi