Niko11 Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Cześć. Posiadam przerobionego e-bike i dziś planowałem mała modernizację i przejść na system bezdętkowy. Ale mam niespodziewany problem z tylnym kołem. Gwinty na nakrętki się tak mi spiekly, że nie mogę wyjąć koła. Nie chcę uszkodzisz lub porysować za bardzo część ramy, dlatego może znacie jakiś sposób, jak wyjąć to koło z ramy, tak żeby ewentualnie narobić mało szkód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Ale że co Ci się zapiekło? Ośka z ramą? To niemożliwe. Rama do góry, walnij w koło od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildix Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Ze zdjęcia wnioskuję, że nie założyłeś blokady ośki i moment reakcyjny silnika zaklinował ośkę w widełkach. Aaa, i te silniki są często szersze niż 135mm. Edytowane 5 Listopada 2021 przez wildix dopisałem aaa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 (edytowane) Kombinerkami albo płaskim kluczem przekręć ośkę, tak żeby wcięcia na ośce były równoległe do "ścianek" haka. Tylko ostrożnie żeby nie uszkodzić gwintu. Edytowane 6 Listopada 2021 przez ArtGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi