zbrozin Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Cześć, Pytanie dotyczy butów Shimano, a konkretnie zmiany ustawienia góra/dół blaszek do bloków. Chciałbym przesunąć blaszki w górę i nie wiem co zrobić z czerwonymi zaślepkami. Według instrukcji powinny być ustawione tak jak środkowe i prawe na zdjęciu, jednak po przełożeniu dolne zaślepki nie mają punktu podparcia na blaszce i się przemieszczają luźno. Obawiam się, że w takim ustawieniu mogą wypaść lub dostać się między podeszwę, a wkładkę. Co robię źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Jak mają wypaść skoro wkładasz płytki-podkładki blokujące i dokręcasz całość śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrozin Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 (edytowane) Na zdjęciu zaznaczyłem mniej/więcej powierzchnię blaszki pod podeszwą - jest ona dosyć mała, to nie jest jedna duża blaszka tylko 3 małe dla każdego otworu w bucie. Dolna zaślepka trafia na pustą przestrzeń pod spodem, tylko ta górna ma podparcie od spodu z blaszki. Edytowane 4 Listopada 2021 przez zbrozin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Aż że tak zapytam - po co w ogóle Ci te plastikowe zaślepki? Nie chronią w żaden sposób przed wodą/brudem, a sama nakrętka kominowa w którą wkręcasz śrubę zablokuje się w miejscu dociągnięta w/w śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrozin Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrozin Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Link do wspomnianej instrukcji: https://si.shimano.com/pdfs/si/SI-0164A-000-ENG.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi