mike78 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Cześć Jak w temacie - klamka na sworzniu rusza się góra-dół, przy jeździe po wertepach to stuka.. Czy można wymienić element sworznia, czy muszę kupić całą nową klamkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Nowe klamka, ale nie spodziewaj się różnicy. Polecam model MT500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 3 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 MT500 są lepiej skonstruowane? Z tą coś musiało się stać, prawa jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Te niskie modele mają taki luz. U mnie nie stukała, a wibrowała podczas jazdy po asfalcie. MT500 jest inne i dodatkowo ma Servowave. Odczujesz różnicę w sile hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 3 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 mt500 to spory wydatek.. sila hamowania mi odpowiada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Miałem te klamki i nie było tam żadnego luzu. Pewnie twój rower zaliczył upadek i oberwała dźwignia klamki, i stąd ten luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) A ja miałem i miały luz. Obydwie, w nowym rowerze. Oczywiście nie tak że luźno latały, ale luz był. Edytowane 3 Listopada 2021 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 W dniu 3.11.2021 o 12:50, kamilmozej napisał: Miałem te klamki i nie było tam żadnego luzu. Pewnie twój rower zaliczył upadek i oberwała dźwignia klamki, i stąd ten luz One luz mają, także od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 W dniu 3.11.2021 o 13:50, kamilmozej napisał: Miałem te klamki i nie było tam żadnego luzu. Pewnie twój rower zaliczył upadek i oberwała dźwignia klamki, i stąd ten luz tak wlasnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Jedyne co możesz to dorobić zdeformowany element. Części brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 W dniu 4.11.2021 o 22:38, tobo napisał: One luz mają, także od nowości. Miałem te klamki od 2014r, a rower był używany więc były wyprodukowane jeszcze wcześniej. Możliwe że na początku produkowano je ściślej, albo trafiły mi się z minimalnym pomijalnym luzem. Tak w ogóle to zaciski BR-446 owiane są złą sławą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 12:06, tobo napisał: Jedyne co możesz to dorobić zdeformowany element. Części brak kurczę, ale klamkę da sie jakos zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Obejrzałem ten film jak to się rozbiera, ale nie widać żdejmowania sworznia, przez który klamka "lata" góra/dół..czy to jest demontowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Jasne że jest. Z boku jest mała śrubka na imbusa, odkręcasz ją i wybijasz sworzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 (edytowane) oki ale co dalej? ;)) da się nowy sworzeń wymienić/ kupić? Edytowane 7 Listopada 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Kupić na pewno nie, Shimano nie oferuje części zamiennych. Albo dorobisz, albo pozyskasz z klamki uszkodzonej w inny sposób. BTW. Mam klamki XT i też jest lekki luz góra/dół. Nie przeszkadza to w hamowaniu, ale taki urok rozwiązania ze sworzniem. Żeby luzu nie było to by musiało tam być łożysko, ale Shimano za bardzo skąpi. W niektórych wyższych modelach Avida i chyba w Hope'ach są łożyska w połączeniu dźwgni z korpusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 9 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 dzieki... widzę taką klamkę ale białą i musialbym przekladać, wiec znow problem z rozbieraniem ehh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi