jacek112 Napisano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Chodziło mi o mniej agresywne ustawienie ciala w zakresie tego modelu z rozmiarow 56 i 58 przy moich wymiarach a nie zupełnie innych ram. Sprawdziłem na geometrygeeks, że rozmiar XL ma współczynnik pozycji 1,49 a L 1,47 to chyba spora różnica. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to 1,49 łapie się w srodek grupy graveli wszechstronnych więc chyba nie jest to typowo sportowa geometria, a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Mylisz się. Pomijając w ogóle sens liczenia stack/reach to "wynik" możesz sobie porównywać pomiędzy dwoma modelami z taką samą rurą poziomą a nie pomiędzy rozmiarami. Wartości stack i reach nie rosną/maleją proporcjonalnie, reach zmienia się w o wiele mniejszym zakresie. Te "1, 49" w rozmiarze XL oznacza zupełnie coś innego niż S. Jak w ogóle wyobrażasz sobie, że ten sam model w różnych rozmiarach mógłby mieć inny charakter? Jak już musisz to weź XL i wsadź krótszy mostek ale jw. to nie jest model, który spełni wymagania "wyprostowanej pozycji" i wszystko co będziesz robił zeby dopasować go do swoich potrzeb bedzie konsekwencją złego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek112 Napisano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 No więc ja też nie potrzebuje typowo turystycznego roweru. Większość moich tras to ostre pedałowanie przez 2 godziny i pod prysznic. Sporadycznie całodniowe trasy, a raz na rok kilkudniowy wyjazd. Zakładałem, że baranek pozwoli mi wyregulować pozycje i jadąc krótkie trasy złapie za dół i będę miał sportowa a na dłuższe trasy góra i będę bardziej wyprostowany. Rozumiem że w przypadku Aspre 2 jest tylko mniej lub bardziej sportowa pozycja? W takim razie jaki rower polecacie dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Najpierw dowiedz się kiedy będzie dostępny aspre 2 2022, ma inną geometrię i rozmiar L by ci idealnie przypasował A tak poza tym giant revolt (ML), cube nuroad (L). Fajny byłby też kellys soot 50, chyba jeszcze da się znaleźć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek112 Napisano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Dzięki za pomoc. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czekać na Aspre 2 z 2022 albo na lepsze czasy ponieważ aktualnie nie widzę na rynku alternatyw. Wymarzyłem sobie hamulce hydrauliczne i napęd GRX a Soot 50 za 7000 wydaje mi się za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Soot ma normalną, rynkową cenę, to romet jest wybitnie tani. Nie wiem jak będzie z 2022 ale 2021 pojawił się w sklepach baaaardzo późno w cenie 6 stów wyższej niż miała być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi