Skocz do zawartości

[Wheeler] Protron 500 29" 40Y

pierotez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słuchajcie okazyjnie wpadł mi w ręce ten model Protona, Rama M - 19-tka. Moja dolna granica czyli przy 29r  zawsze patrzyłem na 17". Młody jednak mnie przerasta a więc nie będzie problemu jak by co.

Edycja specjalna ale patrze a tam prawie cała Acera, XCT 28, jedna deorka z tyłu na otarcie łez 😊

Moje pytanie czy opłaca się inwestować w ten rower, myślałbym z czasem o jakimś SLX, XCR Air 32 lub wyżej (Epixon?)?

Na szybko nie ma parcia z racji że rower jest prawie nowy, jakieś 5 tyś km przejechane. Jednak zauważyłem że sprężyna w amorze nie jest zbyt komfortowa, nadgarstki troche dostają 🙄

Napisano

Tam nie.ma amortyzatora. Tam nie ma nawet uginacza. To jest wręcz atrapa uginacza. Co do ew. upgrade'u to nie ma sie co napalac. Rower w takim configu fabeycznym zawsze jest na biednej ramie, biednych kołach, jak już wiesz nie posiada.amortyzatoea, hamulce sa dla sztuki itp. Żadnego sensu zeby pakować w to coś więcej niz ew. inne gumy + eksploatacja.

Napisano

Tak i też pomyślałem. Może ewentualnie XCR-a znajdę za 4-5 stówek jak kiedyś bywały. Tak, i eksploatacja zostanie.

Zrobiłem nim na testa Eioletowy Wawer i te M395 nawet dawały radę piszcząc przy tym co i raz. O napędzie się nie wypowiem, krótki przebieg to i zmieniacz działał bez problemów. Do precyzji XT wiadomo, daleko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...