2wheels4ever Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 Jak myślicie, czy plusy przechowywania roweru w mieszkaniu pod plandeką rowerową przewyższają minusy? Dla mnie główny minus to możliwość zbierania się pod plandeką wilgoci, zwłaszcza przy niezdejmowaniu plandeki przez dłuższy czas, np. w okresie zimowym lub jak człowieka nie ma w kraju. Plus to znacznie mniejsze kurzenie się.
Mihau_ Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 serio, rower w mieszkaniu jeszcze szmatą nakrywać? jak to będzie wyglądało?
Gość Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 Jezu, co za rozkminy... Wilgoć, plandeka, a co Ty, w fabryce pieczarek mieszkasz?
c1ach Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 Zobacz górę swojej lodówki i wszystkich szafek które nie mają styku z sufitem, to są problemy Zamiast plandeki proponuję ciepły koc z Jysk. Ogromny plus w razie sprzedaży - trzymany pod kocem
2wheels4ever Napisano 26 Października 2021 Autor Napisano 26 Października 2021 2 minuty temu, c1ach napisał: Zobacz górę swojej lodówki i wszystkich szafek które nie mają styku z sufitem, to są problemy No właśnie nie chcę, żeby rower tak wyglądał po paru tygodniach/miesiącach. 🙂 A koc rozważę. 😜
Gość Napisano 27 Października 2021 Napisano 27 Października 2021 Jeżeli naprawdę masz taki problem, to kup sobie prześcieradło z gumką. Nie trzyma wilgoci a chroni przed kurzem. Ja używam, tyle że w piwnicy...
zekker Napisano 27 Października 2021 Napisano 27 Października 2021 10 godzin temu, 2wheels4ever napisał: No właśnie nie chcę, żeby rower tak wyglądał po paru tygodniach/miesiącach. 🙂 To trzeba z niego regularnie korzystać
MikeSkywalker Napisano 28 Października 2021 Napisano 28 Października 2021 Świat/internet się kończy. Kurz zbierający się na rowerze jest problemem? Proponuję wstawić go do przeszklonej gabloty - a pod żadnym pozorem nie używać go do jazdy, bo jeszcze się porysuje albo ubrudzi błotem Co to za drogi rower tak w ogóle że jest tak cenny?
2wheels4ever Napisano 29 Października 2021 Autor Napisano 29 Października 2021 Zwykły trekking kosztujący poniżej 3k PLN. Będący od jakiegoś czasu oczkiem w głowie właściciela. Gablotkę biorę pod uwagę. 🤪
Gość Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 Narzuć cokolwiek jak Ci przeszkadza kurz. Wystarczy cokolwiek od góry. Trzymając rower domu, to ja bym się bardziej martwił że rower pobrudzi dom, a nie dom rower.
Galvatron Napisano 1 Listopada 2021 Napisano 1 Listopada 2021 Kurz, a nawet błoto, absolutnie nie szkodzą rowerowi, pod warunkiem, że powierzchnie robocze napęd, golenie amortyzatora + uszczelki przeciwkurzowe) są regularnie czyszczone. Mój rower jest brudny i ubłocony, ale nic się nie dzieje, bo to, co ma być czyste i nasmarowane, jest czyste i nasmarowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.