Nemrod82 Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 Hej, dostałem od znajomego rowerek z hamulcami do odpowietrzenia. Z tyłem nie było kłopotu za to problem jest z przodem. Po podłączeniu strzykawki z olejem do zacisku do lejka z klamki zaczął wypływać olej z ogromną ilością syfu. Gdy przestał lecieć już brudny olej delikatnie nacisnąłem klamkę ale nie odbiła. Teorie mam taką, że syf przyblokował tłoczek wewnątrz klamki. Pytanie czy opłaca się to rozbierać czy po prostu zainwestować w nową klamkę. Cytuj
Nemrod82 Napisano 26 Października 2021 Autor Napisano 26 Października 2021 He to by tłumaczyło czemu nie mogłem znaleźć schematu. Dobra spróbuje jeszcze przepchnąć tłoczek od strony przewodu ( o ile się da). Jeżeli nadal nic nie da to kupie nową klamkę. Cytuj
Gość Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 Obawiam się że szkoda Twojego czasu. Ta klamka jest mega tania, szkoda czasu skoro i tak pewnie prędzej czy później zdechnie ponownie. Cytuj
Nemrod82 Napisano 26 Października 2021 Autor Napisano 26 Października 2021 No i chyba tak zrobię. Dzięki za pomoc i zaoszczędzony czas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi