Mitzrael Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Cześć mam, do Was wielką prośbę. Kupiłem amortyzator Rock Shock Sid Dual Air (nie znam rocznika) i chcę zrobić mu serwis. Na internecie jest troszkę manuali ale nie jestem pewny który mam zastosować do mojego amortyzatora. Proszę niech mi ktoś powie ile oleju i jakiego typu mam wlać do komory pozytywnej a ile oleju do komory negatywnej. Tak samo w tłumikiem - jaki olej i ile go tam trzeba wlać. Resztę myślę ogarnę z manuala. Dziękuję z góry za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 To SID z roku 2000. Może być mizeria w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitzrael Napisano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2021 (edytowane) Dziękuję, teraz już coś wiem 🙂 jeszcze tylko muszę się dokopać do tych ilości oleju.... Edytowane 26 Października 2021 przez Mitzrael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 26 Października 2021 Udostępnij Napisano 26 Października 2021 To SID Team, rocznikowo wychodziły z drobnymi zmianami w latach 2004-2007. Do tłumika lejesz olej RS 5WT, w środku jest zamknięty system i tuleję zalewasz do pełna. Odpowietrza się to przez wykręcaną szpilę u góry (starsze typy) lub po prostu zamykając korkiem (nowsze). Do komory powietrznej lało się tam kilka ml Redrumu. Dziś jest nieprodukowany, zamiennie najlepiej użyć fluidu Fox, od biedy 0W-30 Rock Shoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitzrael Napisano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Super, teraz mogę działać 👍 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi