Mitzrael Napisano 25 Października 2021 Napisano 25 Października 2021 Cześć mam, do Was wielką prośbę. Kupiłem amortyzator Rock Shock Sid Dual Air (nie znam rocznika) i chcę zrobić mu serwis. Na internecie jest troszkę manuali ale nie jestem pewny który mam zastosować do mojego amortyzatora. Proszę niech mi ktoś powie ile oleju i jakiego typu mam wlać do komory pozytywnej a ile oleju do komory negatywnej. Tak samo w tłumikiem - jaki olej i ile go tam trzeba wlać. Resztę myślę ogarnę z manuala. Dziękuję z góry za pomoc! Cytuj
Dokumosa Napisano 25 Października 2021 Napisano 25 Października 2021 To SID z roku 2000. Może być mizeria w środku. Cytuj
Mitzrael Napisano 26 Października 2021 Autor Napisano 26 Października 2021 (edytowane) Dziękuję, teraz już coś wiem 🙂 jeszcze tylko muszę się dokopać do tych ilości oleju.... Edytowane 26 Października 2021 przez Mitzrael Cytuj
Punkxtr Napisano 26 Października 2021 Napisano 26 Października 2021 To SID Team, rocznikowo wychodziły z drobnymi zmianami w latach 2004-2007. Do tłumika lejesz olej RS 5WT, w środku jest zamknięty system i tuleję zalewasz do pełna. Odpowietrza się to przez wykręcaną szpilę u góry (starsze typy) lub po prostu zamykając korkiem (nowsze). Do komory powietrznej lało się tam kilka ml Redrumu. Dziś jest nieprodukowany, zamiennie najlepiej użyć fluidu Fox, od biedy 0W-30 Rock Shoxa. Cytuj
Mitzrael Napisano 26 Października 2021 Autor Napisano 26 Października 2021 Super, teraz mogę działać 👍 Dzięki wielkie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi