erp Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Witam, posiadam rower Rockrider 560 z hamulcami Tektro 160mm bez przeróbek - czyli jak wyszły ze sklepu. Nie hamują zbyt rewelacyjnie czy wymiana w nich klocków poprawi jakość hamowania, jeśli tak proszę o polecenie konkretnego rodzaju klocków które by pasowały. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 25 Października 2021 przez erp dopisałem informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Wyczyściłeś dokładnie klocki i tarcze? Moje doświadczenie pokazuje, że Decathlon wzorowo brudzi wszystko smarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Nawet najniższe modele tektro hamują bardzo fajnie jeżeli sie je dotrze dobrze a to może potrwać bo tarcze tektro są dość twarde. Nie zmienia to faktu ze oryginalne klocki nie są najwyższych lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erp Napisano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Dokładne oczyszczenie ( odtłuszczenie dedykowanym preparatem ) i umycie pomogło, hamulce działają lepiej. Tak mi się przynajmniej wydaje dzięki za pomocną radę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi