PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Cześć, przy wymianie opony zauważyłem że opaska na obręcz (taśma w środku) nie jest już przyklejona tylko można ją obrócić (obróciłem przez przypadek kręcąc oponą i byłem bardzo zdziwiony bo była dziura w obręczy na wentyl ale nie było dziury w taśmie ;)). Zastanawiam się czy muszę wymienić ją na nową. Jakby opona w trakcie hamowania trochę się obróciła na obręczy a dotykała by opaski, to mogła by ją obrócić i zerwać wentyl... Ale nie wiem czy to w ogóle możliwe - opona się chyba nie powinna normalnie obracać nawet przy hamowaniu, a nawet jeśli to powinna dotykać krawędzi obręczy a nie środka gdzie jest opaska. Ale wolę się zapytać co myślicie?
RafalxM Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Opaska nie jest przyklejona i nic się nie zerwie, jest tez utrzymywana w swojej pozycji przez wentyl. Nie masz się czym przejmować.
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Października 2021 Autor Napisano 24 Października 2021 Opaska nie jest "lepka" od spodu?
RafalxM Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Zwykła opaska mająca za zadanie chronić dętkę przed kontaktem ze szprychami nie jest klejona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.