maniek56 Napisano 22 Października 2021 Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Chcę wymienić w swoim treku Alpha 1,2 hamulce na inne ze względów estetycznych.W ubiegłym roku wymieniałem klamki sory z "dzyndzlami" na sora 4000 i zleciłem serwisowi aby zamówili hamulce tej samej grupy i je założyli.Przy odbiorze roweru powiedziano mi że hamulce zamówili ale niestety nie pasują do mojego widelca.Obecnie zamontowane są hamulce Miche Performance koła 700c.Idzie zima i pomyślałem sobie że może ogarnę temat ale nawet jak zmierzę odległość od śruby montażowej do obręczy to chyba nic mi to nie da bo shimano chyba nie podaje w swoich produktach tych wymiarów .Może macie takie rowery z innymi hamulcami ,najlepiej z shimano i nie niżej niż sora.Chętnie wysłucham wszelkich porad,z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Pewnie musisz mieć hamulce z długimi ramionami. Jest chyba tylko jeden model Shimano z takimi. Dlaczego nie zapytałeś o powód? Swoją drogą, Sora a nawet Tiagra to beznadziejne hamulce. Kupuje się 105 conajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi