maniek56 Napisano 22 Października 2021 Napisano 22 Października 2021 Chcę wymienić w swoim treku Alpha 1,2 hamulce na inne ze względów estetycznych.W ubiegłym roku wymieniałem klamki sory z "dzyndzlami" na sora 4000 i zleciłem serwisowi aby zamówili hamulce tej samej grupy i je założyli.Przy odbiorze roweru powiedziano mi że hamulce zamówili ale niestety nie pasują do mojego widelca.Obecnie zamontowane są hamulce Miche Performance koła 700c.Idzie zima i pomyślałem sobie że może ogarnę temat ale nawet jak zmierzę odległość od śruby montażowej do obręczy to chyba nic mi to nie da bo shimano chyba nie podaje w swoich produktach tych wymiarów .Może macie takie rowery z innymi hamulcami ,najlepiej z shimano i nie niżej niż sora.Chętnie wysłucham wszelkich porad,z góry dziękuję. Cytuj
Gość Napisano 23 Października 2021 Napisano 23 Października 2021 Pewnie musisz mieć hamulce z długimi ramionami. Jest chyba tylko jeden model Shimano z takimi. Dlaczego nie zapytałeś o powód? Swoją drogą, Sora a nawet Tiagra to beznadziejne hamulce. Kupuje się 105 conajmniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi