macik1423 Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Witam, poszukuję sklepu, marki rowerów, które mają w swojej ofercie typowe trekkingi ale ze sztywnym widelcem, przedział cenowy 2000-3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 (edytowane) Kojarzę tylko: https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/city-tour/offroad/travel/cube-travel-greynteak/ Wyraźnie przekracza budżet, ale ma wyposażenie trekkingowe. Rowery na sztywnym widle w ofertach pozycjonowane są jako lekkie maszyny na jednodniowe przejażdżki, nie mają wyposażenia trekkingowego. Druga grupa to rowery wyprawowe zbudowane na stalowych ramach dobrej jakości z pełnym wyposażeniem, lecz ceny startują od Twojego dwukrotnego budżetu. Szedłbym w zakup roweru z amorem i zmianę widelca. Edytowane 21 Października 2021 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Też przekracza budżet ale mniej https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy Sensa ma sporo modeli, w końcu to Holendrzy. Może coś da się trafić na allegro albo z używek https://www.sensabikes.com/bikes/trekking/ Ale faktycznie bardziej opłacalne może być kupno czegoś z amorem i wymiana na sztywny. Albo od razu, albo za parę lat jak się zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Szukaj rowerów fitness. To takie właśnie trekingi bez amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Fitness to jest bardziej szosa z prostą kierownicą, a nie trekking bez amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Fajny jest ten rower z deca który podrzucił kolega some 1 . Gianty też są fajne i jeszcze droższe https://www.giant-bicycles.com/pl/bikes-toughroad-slr-2022 Może wystarczy ci 8 biegów ? - https://www.giant-bicycles.com/pl/attend-rs-3-gts Można też kupić w Deca crossa ( chyba riverside 120 ) i doposażyć go w bagażnik i błotniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Października 2021 Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Marin ma mnóstwo takich rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 22 Października 2021 Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem intencję posiadania roweru trekkingowego przez OP. Dla mnie trekking równa się: 1. Wygodna pozycja, mięsiste siodło 2. Wyposażenie - błotniki, bagażnik, lampy 3. Napęd - duży zakres przełożeń aby jeździć z sakwami (to nie to samo co na lekko!) 4. Otwory montażowe na bidony, nóżkę, przedni bagażnik Pojawiają się tu rowery z zupełnie odmiennymi napędami i wyposażeniem, a także geometrią z dwóch światów. Autor na razie nie odniósł się która z opcji mu najbardziej odpowiada, a także do czego będzie sprzęt wykorzystywał - wyprawy rowerowe, czy tylko jednodniowe wycieczki? Marin nie ma w ofercie żadnego trekkinga gdyby założyć moje kryteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macik1423 Napisano 23 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Dokładnie chodzi mi o taki rower jak opisał C1ACH, z całym udogodnieniem na jakieś wyprawy ale nie za długie. Chcę z drugiej strony żeby rower był w miarę lekki dlatego nie chce mieć nieprzydatnych rzeczy jak te słabe nic nie dające amortyzatory. Ważna jest dla mnie też postawa, żeby była bardziej siedząca niż leżąca. W oferowanych rowerach wszędzie są wciskane te amortyzatory. Edytowane 23 Października 2021 przez macik1423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odrzut Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Miałem podobne wymagania (+ duży zapas obciążenia bo ważyłem momentami 120 kg i rowery nie wytrzymywały). Kupiłem właśnie tego riverside touring 520 w czerwcu i jestem póki co zadowolony. Naczekałem się kilka miesięcy 😕 Zrobiłem koło 1000 km w tym roku, głównie wycieczki jednodniowe po 70-100km z sakwami i kilka dłuższych wyjazdów. Napęd 1x11 mi wystarcza (nie jeżdżę szybko - średnia z 15km/h, na dole jest zapas a na górze nie mam i tak depnięcia). Pozycja jest dla mnie spoko, ale nie jest całkiem siedząca, spróbuj czy Ci będzie pasować. Znajomy mechanik trochę marudził na ten napęd, jak mu pokazałem. Mówił że za taką kasę słabo że microshifta a nie jakiejś znanej marki, ale póki co nie ma problemów z nim. Otworów montażowych jest aż za dużo, chyba z 18 grubych śrub wkręconych w ten rower, można sporo wagi zaoszczędzić podmieniając je na plastikowe zatyczki Kabelek od hamulców obijał mi kierownicę przy skręcaniu i teraz mam białe ślady w tym miejscu, poza tym żadnych usterek. A - zapomniałbym - nie ma w zestawie podpórki do roweru, a te staromodne nie pasują, trzeba kupić taką nowoczesną co się pod spodem montuje a nie z boku. No i nie ma gum do bagażnika trzeba dokupić. Edytowane 5 Listopada 2021 przez odrzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi