wolek Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Witam, mam dwa amortyzatory Recon sliver z tego samego okresu, po koła 29". Są o różnym skoku. Jeden boost drugi zwykły. Czy zamieniając dolne lagi zrobię z jednego wersję boost a z drugiego standardową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Nie, ale możesz zmienić skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Tam było oryginalnie 100, i chyba tylko jeden spacer którego wyjąłem co dało 120 mm. Czy może się mylę i zrobię z niego 140mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Teoretycznie zmieniając dolne lagi osiągniesz zamierzone cele..... warunek jest taki że rozstaw górnych lagów musi pasować. Nigdy tego nie mierzyłem....więc może. Tylko po co??? Boost na froncie nie wiele daje....taka zmiana dla psyche/marketingu/niewiadomoczego.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Mam lepszą piastę w rowerze który daje żonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Października 2021 Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Przy 140 mm skoku brak sztywności może być już wyraźnie odczuwalny. Przy takim skoku trzeba już mieć golenie 34 lub 35 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 18 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Jestem tego świadomy i pewnie prędzej czy później amortyzator wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2021 W dniu 16.10.2021 o 12:23, skom25 napisał: Nie, ale możesz zmienić skok. No właśnie rozbebeszyłem oby dwa i średnio to widzę. Wychodzi na to że wersja boost ma dostępne dwie sprężyny powietrzne - 80-120mm. i druga 130-150mm. Nie widzę w katalogu części recona 140mm non boost. Ktoś może mnie wyprowadzić z błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 29 Października 2021 Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Wersje OEM mogą się różnić od katalogu aftermarket. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Października 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Nie mierzyłem, jednak optycznie wydaje mi się, że standard boost to też większy rozstaw między goleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi