IgnacyOrl Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Witam, mam pytanie. Mój sr suntour raidon stracił 3psi powietrza w ciągu 3 tygodni stania. Czy jest to normalne zjawisko, czy wszystko jest z nim ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Skąd wiesz, że tyle stracił? Podlączałeś pompkę? Tyle schodzi przy każdym jej odłączeniu i ponownym podłączeniu. Jesli natomiast zauważyłeś, że systematycznie traci ciśnienie bez podłączania pompki to trzeba zalać 3ml oleju przekładniowego do komory powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Jak wyżej. Podłączasz pompkę i powietrze ucieka do wężyka. Gdybyś miał nieszczelność, to myślę że byś to poczuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Października 2021 Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Pompka mierzy ciśnienie w komorze powietrznej i wężu. Kiedy ją odłączasz, powietrze schodzi z węża, przez co po ponownym podłączeniu wydaje się, że w komorze jest niższe ciśnienie. Jeśli kilka razy podłączysz i odłączysz pompkę, to za każdym razem będziesz miał mniejsze ciśnienie, bo część powietrza zostaje w wężu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi