marcinusz Napisano 12 Października 2021 Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Cześć, mam do sprzedania trenażer Tacx i-Vortex. Jest to model chyba z 2013 r. Bardzo mało używany. Komputerek podaje 1149km i to jest "przebieg" zrobiony łącznie przeze mnie i mojego brata. Trenażer jest "smart", ale nie wiem czy da się go podłączyć do Zwifta. Ja nie próbowałem. Wiem, że mój brat miał z tym problemy i wolał się trenażera pozbyć niż walczyć o uruchomienie Zwifta. Smart oznacza, że można sterować nim z aplikacji Tacxa. W komplecie jest antena do komunikacji z komputerem. Nie wiem jak to działa. Nigdy nie włączałem. Książeczki widoczne na zdjęciu są do jakiegoś softu z licencją na rok. Płyty nie mam, ale pewnie dam radę znaleźć, jeśli trzeba. Możliwe że licencja i tak wygasła. Druga opcja to sterowanie z komputerka. Tak ja go używałem. Łączy się bez żadnego konfigurowania. Można symulować nachylenie i w ten sposób dobierać obciążenie, albo wskazać docelową moc i wtedy trenażer ustawia zadane obciążenie bez względu na to jak szybko kręcimy. Czyli można na nim trenować według mocy. Moc jest szacowana, ale dość dokładna i powtarzalna. Porównywałem z nowym Direto XR, który ma pomiar mocy i swoje treningi robię na podobnych wartościach mocy jak na TacX. Zdjęcia tu: https://www.dropbox.com/sh/vo2cuiygfm17u6l/AACtwVp3jXAus1QhSI1CgeELa?dl=0 Cena: 600 zł do negocjacji Tak naprawdę nie wiem ile jest wart. Kiedyś był bardzo drogi, ale jest stary i możliwe że nie obsługuje Zwifta, co jest mocno pożądane. Z drugiej strony, jest mało używany i pozwala trenować na mocy. Ja zmieniłem dlatego, że potrzebowałem cichego trenażera direct drive. Mam dwie opony do trenażera 26" i 28" mogę dorzucić oponę. Lub sprzedać całe koło na oś 135x9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 21 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Może ktoś chętny za 500zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 To może za 400 zł? Mocno preferowany odbiór osobisty lub dowóz w rozsądnej odległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 16 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 320 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Nieaktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Listopada 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.