kamil_plch Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Cześć, szukam jakiejś dobrej kasety 10 rzędowej, tak do 400/500 zł. Macie jakieś do polecenia? Ważne aby była wytrzymała czyli nie wycierała się po np. 300km Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Shimano XT CS-M771 11-36 - u mnie ma aktualnie prawie 18.000 km przebiegu. Łańcuchy były wymieniane regularnie przy 0,75% zużycia a napęd eksploatowany na miękkich przełożeniach w nizinnym terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Kaseta jak kaseta. Jak Ci nie zależy na wadze, to po co wywalać pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 HG-500 11-42 zaczęła mi przeskakiwać po około 4000 km przebiegu. Była eksploatowana w identycznych warunkach. Więc na pewno są różnice w trwałości kaset i to spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Nie wiem która to kaseta wyciera się po 300km. Kupuje się zwykłe Deore typu HG50 lub odpowiednik powyżej 36T i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 16 godzin temu, kamil_plch napisał: ześć, szukam jakiejś dobrej kasety 10 rzędowej Myślę że kasety Sunrace będą tutaj świetnym wyborem. Są dobrze wykonane i trwałe, wydaje mi się że nieco trwalsze od shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.