Alsew Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/top-fuel/top-fuel-9-7/p/35178/ No to mamy nową ramę od Treka. Skok 120mm, kąt główki ramy w okolicach 66 stopni. Ceny zaporowe... Prawie 20 tys za topowego aluminium i 24tys za budżetowy carbon. No i skończyła się narracja że Top Feul to rower do XC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Cóż, w tym kontekście Spark 2022 wygląda na rozsądny cenowo rower, a canyon lux trail to w zasadzie budżetowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Na pierwszy rzut oka 8 faktycznie kosmicznie droga ale z drugiej strony zmienili oznaczenia. Jak kupowałem w 2019, to 8 była podstawowym modelem, teraz jest jeszcze 7 i 5. To co w 2019 dostałem w 8, to prawie to samo co w obecnej 5. Mam ciut lepsze hamulce, może oczko wyżej napęd ale o mniejszym zakresie. Kosztowało mnie to podstawowo 1,5k więcej, choć 1,2k poszło w fantach Bontragera jako rabat za gorszy model widelca w pierwszej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_rowerow_1980 Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Z rowerów które ja biorę pod uwagę - Anthem 2 Adv, Spark 910, Top Fuel 9.8 XT - Trek jest najdroższy, żeby nie pisać absurdalnie drogi. Ciężko stwierdzić czy tak absurdalna różnica w cenie do konkurencji jest warta dopłacania. Na nieszczęście - praktycznie nie będzie możliwości przetestowania przed zakupem. Jeśli ktoś próbował znaleźć informacje z porównania wspomnianych rowerów, chętnie przeczytam jego opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi