Brombosz Napisano 7 Października 2021 Napisano 7 Października 2021 Witam Sprawa jest pilna. Potwierdziłem dzisiaj swoją 100% obecność na wypad w sobotę, a po 20 minutach, podczas przestawiania roweru odkryłem, że mam rozsypane łożysko w ramie. Objechałem przed chwilą całe miasto i nie znalazłem nic w tym rozmiarze z uszczelnieniem 2RS. 😕 Na wysyłki już za późno, pociągiem 50km do takiego Wrocławia nie będę jechał po jedno łożysko, a w domu z prywatnych zapasów wygrzebałem coś takiego: Zależy mi żeby chociaż 10 godzin jazdy przetrzymało i wymienię na takie jak być powinno. Czy ktoś mi może mniej więcej oszacować ile zniesie takie nowe łożysko z tego rodzaju uszczelnieniem?
Dokumosa Napisano 7 Października 2021 Napisano 7 Października 2021 10h przetrwa nawet w ulewie. Padnie dopiero po wysuszeniu roweru (zardzewieje). Kupując nowe nie warto oszczędzać i poszukać z uszczelnieniami kontaktowymi (większość 2RSów ma kontaktowe uszczelnienie tylko na zewnętrznej bieżni ale nie na wewnętrznej).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.