1938 Napisano 5 Października 2021 Napisano 5 Października 2021 W lewym bucie mam problemy z wypinaniem, w prawym ostatnio obrócił się blok, a po odkręceniu bloków taki widok: Czy można bezpiecznie zamontować nowe bloki, czy buty do śmieci? Podeszwa karbon. Buty Northwave Scorpius 2 SRS. Niedawno kupiłem nowe pedały oryginalne M520 i może powinienem je poluzować. Nie ma żadnego wskaźnika, żadnej podziałki i zanim zacznę majstrować na czuja, to pytanie, czy po poluzowaniu mogą występować luzy góra-dół jak to było u mnie w starych pedałach kompatybilnych z SPD. Cytuj
wrobleski Napisano 6 Października 2021 Napisano 6 Października 2021 Ja bym wyczyścił i zabezpieczył przed dalszą korozją, nowe bloki i dalej jeździł. Po poluzowaniu przy nowych pedałach nie będzie luzu góra/dół tylko będzie się łatwiej noga wypinać. Cytuj
1938 Napisano 22 Października 2021 Autor Napisano 22 Października 2021 Co polecacie do zabezpieczenia metalowych elementów w butach przed korozją? Odnośnie regulacji M520. Jak solidnie przykręcicie bloki do butów, to nie ma luzów góra-dół (takowe mogą się pojawić w podróbkach). Stopień naciągu sprężyny poznacie po wychyleniu śruby (w instrukcji każą liczyć kliknięcia, u mnie ich nie było). Ustawiłem na oko 2/10 i teraz wypinam się z łatwością. Nic się samo nie wypina i nie mam już stresu, że sprężyna nie puści. Nie zdarzyło mi się też automatyczne wypięcie. Po zmianach póki co nie zapuszczałem się w cięższy teren. Nie sugerujcie się moją opinią - regulację wykonujecie pod siebie, czyli imbus do sakwy i w trakcie jazdy próbujecie różnych ustawień. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi