DaVeRc Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Witam serdecznie, mam wyżej wymienioną korbę(24-34)szukam zębatki 30-32t na górny blat bo mój już jest zjechany, czy muszę kupić oryginał z dynasys, hg-x, czy pasuje coś innego? Jeżeli tak to poproszę info jakie pasują, bcd to 96 i rozstaw asymetryczny. Znalazłem 30t od korby 3 rzędowej ale sprzedawca mówił, że nie pasuje na 100% do mojej, chociaż wygląda identycznie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Jeżeli rozstaw śrub jest taki sam, to resztę można podpiłować, jak coś nie pasuje. Oni to specjalnie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 To były korby 3 rzędowe z asymetrycznym rozstawem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Njamniejsza oryginalna była 34. Poza tym ta korba ma niesymetryczny rozstaw otworów więc z mniejszą może być problem ze znalezieniem mniejszej. Fabryczne nie istnieją jedyna nadzieja w chińczyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 10 godzin temu, DaVeRc napisał: Znalazłem 30t od korby 3 rzędowej ale sprzedawca mówił, że nie pasuje na 100% do mojej, chociaż wygląda identycznie. Wygląda identycznie chyba tylko na zasadzie, że jeden i drugi mają zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Podam link żeby nie było 😀 https://allegro.pl/oferta/zebatka-shimano-deore-fc-m6000-30t-11025941712 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 @DaVeRc a wiesz, że to na zdjęciu w ofercie to nie jest zębatka 30T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 A co w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Na zdjęciu z tej oferty jest zębatka 36 z korby dwurzędowej w układzie 26/36. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Tak ale w opisie jest 30T, rozstaw też pasuje... w moim pierwszym poście wystąpił błąd bo miało być nie asymetryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Korba M6000-2 ma rozstaw asymetryczny a M6000-3 (i każda inna) symetryczny. Wspominasz, że masz korbę -2 więc tym samym potrzebujesz blatu z asymetrycznym BCD 96 i takich mniejszych niż 34 Shimano nie sprzedawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Do tych korb są nawet shimanowe blaty 30 i 32, ale tylko do układu bez przedniej przerzutki. Po prostu 34/11 to jest już mało dla wytrenowanej osoby w układzie z przednią przerzutką, a grupy od deore w górę są jednak pozycjonowane dla osób, które przykładają wagę do kondycji i siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Ja mam z tyłu kasetę 11-36 i właśnie ten blat 34 z przodu mi nie podchodzi za nic w świecie, no ale będę musiał się z tym pogodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Po to jest młynek 24 żeby sobie pomagać w krytycznych momentach. Jeśli z niego nie korzystasz to przejdź na 1x i wtedy blat możesz mieć jak wspomniał @KSikorski od 30T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 19 minut temu, DaVeRc napisał: Ja mam z tyłu kasetę 11-36 i właśnie ten blat 34 z przodu mi nie podchodzi za nic w świecie, no ale będę musiał się z tym pogodzić Do korby 24-34 polecałbym raczej kasetę 11-40 lub 11-42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 W drugim rowerze tak mam przód 24-34 a tył 11-42, niestety w tym rowerze deore xt 786 mi nie odsluzy więcej jak 36 zębów, dlatego chciałem zmienić ten blat z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Przecież duży blat ma znaczenie do szybkiej jazdy. Za miękkie biegi odpowiada młynek 24. Nie rozumiem na czym polega Twój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Godzinę temu, DaVeRc napisał: Tak ale w opisie jest 30T, rozstaw też pasuje... No to wygląda identycznie czy coś tam jest w opisie? Napaliłeś się na tę zębatkę jak szczerbaty na suchary i nawet nie patrzysz za bardzo co chciałeś kupić. Tak BTW co to za okolica, że przełożenie 24-36 jest za twarde? Jeśli to to Świecie z podpisu to tam gór nie chyba nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVeRc Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Już kupiłem ori 34..więc temat do zamknięcia, gór może nie ma ale są fajne single po których jeżdżę, i jest naprawdę sporo podjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.