jasia2 Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Cześć, szukam ramy do własnego projektu i wpadła mi w oko Whyte T 130 C RS z 2018r. Tylny trojkat jest aluminiowy a przedni, czy też „baza”, carbonowa. Sprzedający wskazał na przetarcia na ramie przy sztycy, które powstały w wyniku nieodpowiedniego transportu. Wg niego jeździł bez problemów, ale mam wątpliwości. Moglby ktoś podpowiedzieć, czy te „przetarcia” mogą skrywać jakies uszkodzenie? Załączam zdjęcia przetarć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Pierwsze zdjęcie mało wyraźne, a drugie mocno podejrzane. Ja bez obejrzenia tego na żywo na pewno nic bym nie klikał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasia2 Napisano 4 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2021 @Bromboszniedobrze, bo rama z drugiego końca Polski, nie mam za bardzo jak obejrzeć. Chociaż wyraził zgodę na pobranie ze sprawdzeniem zawartości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Napaćkane lakieru czy czegoś takiego. Co tam zobaczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Na drugim wygląda jakby ktoś tam coś dolepił z plasteliny a potem zamalował źle dobranym lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Drugie zdjęcie sugeruje jakąś tandetną zaprawkę. Ja bym już chyba wolał zostawić to obtarte, o ile tylko coś takiego się tam wydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 To chyba nie jest obtarte, tylko coś wewnątrz ramy musiało się zgnieść w mechaniźmie trzymiana siodełka. Carbon się wybrzuszyłna zewnątrz i ktoś to byle jak pomalował. Ja bym tej ramy nie brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/rama-whyte-t-130-c-rs-CID767-IDLtSWH.html za tyle podejrzany kabron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasia2 Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 @Sobek82 dlatego tez pytam bardziej doświadczonych @rambolbamboltez chyba ta uszczelka czarna nie powinna tak odstawać 🙄 Dzieki wszystkim za pomoc, ramę sobie odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Zawsze możesz w cenę projektu wliczyć wysłanie ramy do profesjonalnej naprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Albo zrobić kinkiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasia2 Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 No niby tak, wszystko można, tylko czy się opłaca. Nie mam parcia na carbon, wiec po prostu będę szukać dalej. Ta akurat podeszła mi rozmiarowo i stylistycznie. Zamiast ja naprawiać, wole dołożyć więcej do osprzętu. 🙃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 To jest cena, przy której ewentualnie można szukać ramy na podmianę, ale raz, że wszystko pozostałe musi być sprawne, dwa, ciężko teraz cokolwiek kupić, trzy, Whyte ma chyba nakombinowane w geo i założony widelec z innym offsetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasia2 Napisano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2021 To chyba nie ma co się szarpać. Tym bardziej, ze ja się znam jak wilk na gwiazdach🙄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.