Skocz do zawartości

[rama używana] whyte t 130 c RS

jasia2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

szukam ramy do własnego projektu i wpadła mi w oko Whyte T 130 C RS z 2018r. Tylny trojkat jest aluminiowy a przedni, czy też „baza”, carbonowa. Sprzedający wskazał na przetarcia na ramie przy sztycy, które powstały w wyniku nieodpowiedniego transportu. Wg niego jeździł bez problemów, ale mam wątpliwości. Moglby ktoś podpowiedzieć, czy te „przetarcia” mogą skrywać jakies uszkodzenie? Załączam zdjęcia przetarć. 

2CB8181E-EF49-4FB6-91AC-D2833C81D261.jpeg

B1FD2586-2DD3-4C8F-8BF7-95092A231D93.jpeg

Napisano

Drugie zdjęcie sugeruje jakąś tandetną zaprawkę. Ja bym już chyba wolał zostawić to obtarte, o ile tylko coś takiego się tam wydarzyło.

Napisano

No niby tak, wszystko można, tylko czy się opłaca. Nie mam parcia na carbon, wiec po prostu będę szukać dalej. Ta akurat podeszła mi rozmiarowo i stylistycznie. Zamiast ja naprawiać, wole dołożyć więcej do osprzętu. 🙃

Napisano

To jest cena, przy której ewentualnie można szukać ramy na podmianę, ale raz, że wszystko pozostałe musi być sprawne, dwa, ciężko teraz cokolwiek kupić, trzy, Whyte ma chyba nakombinowane w geo i założony widelec z innym offsetem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...