breek Napisano 2 Października 2021 Napisano 2 Października 2021 zastanawiam się nad kupnem tego roweru https://www.olx.pl/d/oferta/giant-stance-2-full-CID767-IDL4tPq.html?reason=ip|maria chciałbym się dowiedzieć czy na tym rowerze będe mógł jezdzić po górskich szlakach rowerowych mam m 167 wzrostu i 48kg ?
Gość Napisano 2 Października 2021 Napisano 2 Października 2021 Słaby amortyzator i napęd, nic ciekawego.
breek Napisano 2 Października 2021 Autor Napisano 2 Października 2021 a jak wymienie napęd na slx to bedzie git ?
kipcior Napisano 2 Października 2021 Napisano 2 Października 2021 Godzinę temu, breek napisał: czy na tym rowerze będe mógł jezdzić po górskich szlakach rowerowych mam m 167 wzrostu i 48kg ? Jasne, że będziesz mógł, dlaczego by nie? Zdjęcie z dziś: Mój ma już koło 10k km nalatane. Aczkolwiek mam S przy 170 cm. M też może być dobre, bo to tak na granicy jest. Amortyzator jest całkiem ok, choć ma golenie 30mm, co nie jest może "dzisiejsze" ale z moimi 70kg daje sobie radę. Twoje 48kg nie jestem pewien ale może być poniżej skali ciśnień. Tym nie mniej dla takiej wagi nie potrzebujesz nie wiadomo czego. Napęd jest całkiem ok, mimo że to alivio. Choć przerzutkę udało mi się zmielić, oryginalny hak jest znacznie bardziej pancerny od niej. 3x to najlepsze co było i nadal będę się przy tym upierał. Jedna uwaga co do "szlaków rowerowych" to co konkretnie masz na myśli? Bike parki da się na tym objechać ale to nie jest rower na czarne trasy. Czerwone to już dużo. I nie bardzo nadaje się do skakania. Fabryczne koła są ciężkie, przez co rower jest nieco mułowaty. Tam coś pisze o oryginalnych oponach. Oryginalnie tam siedział Maxxis Ardent druciany, a to kowadło jest. Tzn w terenie nie jest złą oponą ale to nie jedzie. Trzeba by go wymienić od razu na Mezcala albo Barzo. Cena jest dyskusyjna, za jakieś 4,8k to ja swojego kupiłem nowego w 2015r. No jest tam reverb co ważne ale reszta z tego wynika jest fabryczna. Nie wiadomo jak z serwisem, a to może 1000+ zł pochłonąć i trzeba mieć to na uwadze.
Tyfon79 Napisano 2 Października 2021 Napisano 2 Października 2021 A dlaczego by nie? Do tego służy. Wprawdzie to bida wersja nawet bez flagowego zawieszenia z całą masą minusów ale po wybraniu się na szlak się nie rozpadnie. Oczywiście jazda wolna na nim wskazana. Jak coś trzeba będzie przeserwisować, sam coś chcesz dorzucić to cena robi się kosmiczna moim zdaniem jak za takie coś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.