Gość Napisano 2 Października 2021 Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Hej, Mam taki uchwyt przykręcany do mostka. Te wystające śruby ( u mnie nierdzewne) wyglądają wyjątkowo głupio, więc zastanawiam się czy można wsadzić w to miejsce wersję z łbem "grzybkiem". Oczywiście będzie to wersja nierdzewna. Tak się tylko zastanawiam, czy przypadkiem łączenie łba z "trzpieniem" czy jak to nazwać, nie jest na tyle małe, że w pewnym momencie to puści. Dokręcam na 4.2 Nm Co sądzicie? Widziałem że producent kiedyś takie stosował, ale były czarne ( nie wiem jakiej klasy, jak to zwykle bywa w takich rzeczach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 2 Października 2021 Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Śruby dokręcane tak małym momentem nie są zbyt naprężone, więc nie puści, ale dla spokoju ducha możesz dać jakieś wytrzymalsze - powinny być oznaczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Października 2021 Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Tutaj najsłabszym punktem będzie sam uchwyt albo te tulejki więc śrubami bym się zbytnio nie przejmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.